La CUP insta a la Diputació a desobeir sense por

La CUP instarà a la Diputació de Tarragona a donar suport als càrrecs electes investigats per l’Audiencia Nacional espanyola i a penjar l’estelada a la façana de la seu. També plantejarà que la Diputació doni suport a l’Ajuntament de Tortosa per tal de retirar el monument franquista que hi ha al mig del riu “sense cap mena de consulta o dilació” tal i com va aprovar el Parlament de Catalunya.

El diputat provincial de la CUP, el regidor reusenc David Vidal, ha presentat aquest migdia en roda de premsa les dues propostes de moció que presentarà la CUP al Ple previst per aquest divendres al matí a la Diputació de Tarragona.

La primera d’aquestes dues mocions, en el marc de la campanya “Sense por” impulsada per l’Esquerra Independentista i amb l’objectiu d’arribar al conjunt de forces i sectors partidaris del procés constituent, insta a la Diputació a donar suport a les càrrecs electes investigades per l’Audiencia Nacional espanyola, per haver donat suport a la Declaració del 9 de Novembre del Parlament de Catalunya, entre les quals, s’hi troben càrrecs electes de les comarques del Penedès, Camp i Terres de l’Ebre.

A més, i tenint en compte que el govern de CiU i PSC retira cada dia des del 2 de novembre l’estelada del despatx de la CUP a la Diputació, la CUP també insta a penjar la bandera estelada “fins al dia de la proclamació de la República Catalana” a la façana del Palau.

El diputat David Vidal, ha explicat que “sabem que l’actitud de CiU davant totes les mocions que hem presentat entorn al procés no ha estat molt receptiva (ens han vetat dues mocions i Poblet i Granados es van abstenir en l’adhesió a l’AMI), tanmateix, creiem que a mesura que el procés avança CiU ha de canviar d’actitud, i és per això, que creiem que aquesta moció pot ser aprovada amb el seu suport i el d’ERC”.

I, ha reblat, “que això seria un símptoma de que realment Convergència aposta perquè el procés tiri endavant, tot donant prioritat al mandat popular atorgat per la ciutadania a les urnes, en lloc d’obeir a un Estat espanyol demofòbic, que demostra a cada sentència del Tribunal Constitucional, que ens nega el nostre dret més elemental com a poble, i que alhora, condemna a tota la ciutadania a la pobresa energètica o a no tenir accés a un habitatge digne”.

Per altra banda, la CUP també presenta una moció instant a la Diputació a donar recolzament a l’Ajuntament de Tortosa a retirar el monument franquista ubicat al mig del riu Ebre al seu pas per la capital del Baix Ebre.

Ho fa, en els termes aprovats al Parlament de Catalunya: “sense cap mena de consulta o dilació”, ja que des de l’Esquerra Independentista entenen que “aquesta consulta que vol fer l’Ajuntament de Tortosa no té cap mena de sentit i a més la pregunta i les seves dues possibles respostes són del tot tendencioses: el monument franquista de Tortosa mai podrà ser un homenatge a la cultura de la pau, sinó un monument d’exaltació al feixisme”.

En aquest sentit, la CUP no enten com els partits que “s’autodenominen d’esquerres poden donar suport a una consulta democràtica per legitimar un vestigi del règim franquista”. És per això, que la CUP confia que la moció s’aprovi gràcies al suport de la majoria del plenari.