La CUP insta al govern de la Generalitat a trobar una sortida digna als treballadors d’ERCROS i que l’empresa pagui la descontaminació

El diputat de la CUP-CC al Parlament, Sergi Saladié, instarà al Govern de la Generalitat a actuar per tal que l’empresa ERCROS doni una sortida digne als treballadors i assumeixi el cost milionari de la descontaminació del pantà i el sòl de Flix, perquè “no esdevingui un nou Castor”.

Avui al migdia, en una roda de premsa realitzada al Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona, la CUP-CC ha fet una valoració crítica de l’anunci de l’empresa d’ERCROS de tancar la planta de Flix i reduir la plantilla de la fàbrica de Vila-seca, tant des de la vesant laboral, de model de desenvolupament econòmic, com mediambiental.

La roda de premsa l’ha obert el diputat provincial, David Vidal, el qual ha explicat que la CUP va presentar una moció al passat mes d’octubre al Ple de la Diputació de Tarragona, davant “el més que previsible tancament de la planta de Flix”.

Vidal ha denunciat que la moció va rebre el vot contrari de CiU, ERC, PSC, PP i C’s, mostrant així “la manca d’interès i el menyspreu cap a la situació de Flix”, el que demostra al seu parer “la connivència dels partits polítics amb els interessos de les grans indústries químiques del territori”.

La doctora Marta Pujadas, que ha realitzat la tesi doctoral sobre la contaminació de Flix per l’empresa ERCROS, ha calculat el cost que tindria la descontaminació del pantà i del sòl contaminat per l’empresa. Segons Pujadas, el cost suposaria entre 400 i 500 milions d’euros, “una xifra que l’empresa no vol assumir i, que si les institucions no actuen al respecte, acabaran recaient en els impostos que paguem tots els ciutadans igual com ja ha passat amb la Central Nuclear Vandellòs I o amb la Planta Castor”.

Per la seva banda, el diputat de la CUP-CC al Parlament de Catalunya, Sergi Saladié, ha anunciat que la CUP actuarà a totes les institucions, on té representació per tal d’evitar que la ciutadania acabi assumint el cost de la descontaminació. En aquest sentit, ha instat a Junts pel Sí a que “s’ha de fer com a pròpia aquesta problemàtica i convèncer a totes les forces parlamentàries per tal que l’empresa assumeixi el cost de la seva activitat, però sobretot, per dissenyar un pla de desenvolupament econòmic respectuós amb el territori que asseguri un futur digne per als ebrencs i les ebrenques”.