La CUP insta al poble de Cambrils a mobilitzar-se i a la Generalitat a moure fitxa

El diputat de la CUP-CC al Parlament de Catalunya, Sergi Saladié, ha realitzat conjuntament amb el Casal Popular de Cambrils una crida a la mobilització per defensar els interessos dels afectats per la Cooperativa de Cambrils i ha instat a la Generalitat a moure fitxa per “rescatar persones”.

Avui al matí, el diputat de la CUP-CC Sergi Saladié, ha participat en una roda de premsa al Casal Popular de Cambrils, per tal de mostrar el posicionament de la candidatura de l’Esquerra Independentista davant del “corralito” de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils.

Ha obert la roda Jesús Escrivà, membre del Casal Popular de Cambrils, el qual ha esgrimit que la fallida de la cooperativa “no sols és una qüestió dels afectats directes, sinó que l’estafat és tot el poble de Cambrils i que cal mobilitzar-se i exigir responsabilitats pels danys causats, ja que més enllà dels diners, hi ha persones que estan patint greus problemes de salut”.

En aquest sentit, Escrivà ha explicat que participaran a la concentració d’aquest vespre davant la Cooperativa i que demà a les 11 del matí, realitzaran un acte públic al Casal d’Avis, per tal de començar a organitzar la mobilització al municipi.

La seva intervenció ha acabat amb un contundent “Cooperativa, BBVA i Generalitat: torneu-nos els diners!”. Assenyalant així, els responsables del “corralito” de la secció de crèdit que afecta als diners de més de 1500 persones del municipi.

Al seu torn, el diputat Sergi Saladié ha apuntat que la CUP defensa el model del cooperativisme, el qual ha estat l’espina dorsal de l’economia del territori durant segles, però que “la conjuntura de creixement econòmic especulatiu i la deriva de determinades cooperatives deixant-ne el control a uns quants, ha provocat que en els darrers anys s’hagin produït diferents fallides com la d’Ulldecona, l’Aldea, i ara Cambrils”.

Saladié ha explicat que la CUP ja ha presentat i aprovat una moció de suport d’afectats al Consell Comarcal del Baix Camp, i que en el proper Ple de la Diputació també se n’aprovarà una altra. Tanmateix, ha criticat que a “Convergència, PSC, ERC, PP i Ciutadans només els hi ha preocupat que la directiva de la Cooperativa no hi sortís mencionada, quan segurament, tenen gran part de responsabilitat en el succeït”.

També ha afegit que si el govern de la Generalitat ha rescatat companyies aèries i pistes d’esquí, també hauria d’actuar per resoldre aquesta qüestió, ja que “aquí no estem parlant de rescatar al gran capital, sinó de rescatar a persones treballadores”.

Per últim, Saladié ha insistit en que “per molt que presentem mocions a les institucions la única forma de resoldre aquest conflicte és que el poble de Cambrils s’organitzi i es mobilitzi, perquè no passi com en d’anteriors conflictes, en que un cop passat el soroll mediàtic les institucions s’han dedicat a perllongar la solució al conflicte per deixar passar al temps i deixar la gent sense solucions”.