La CUP instarà als consellers comarcals a pagar-se el sopar de Nadal de la seva butxaca

El grup comarcal de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp emplaçarà a la resta de grups comarcals, al Ple del proper 15 de desembre, que cada conseller i consellera es pagui el seu sopar de Nadal i el del seu o de la seva acompanyant, per evitar una despesa pública de més de 2000€.

La setmana passada els consellers i conselleres comarcals de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp van rebre una invitació per assistir al Sopar de Nadal del Consell Comarcal que es realitzarà en finalitzar el darrer Ple de l’any, al restaurant Termes Montbrió de Montbrió del Camp.

En preguntar un dels tres consellers de la CUP el cost del sopar, la presidència del Consell va informar-lo que era de 35€, però que “el paga el Consell Comarcal”. El grup comarcal de la CUP calcula que si el Consell Comarcal compte amb 33 consellers i conselleres, les quals hi poden assistir amb un o una acompanyant, així com la presència de membres de personal directiu del Consell, el cost mínim de diner públic que pot tenir aquest sopar és de més de 2.300€.

El portaveu de la CUP al Consell Comarcal, el riudomenc Pere Campíñez, considera que “tenint en compte el context socioeconòmic de la nostra comarca podríem estar parlant, més que d’una despesa supèrflua i de manca d’ètica manifesta, d’una malversació de fons públics”.

I, a més, afegeix que “si algú pot dir que amb aquesta denúncia estem fent demagògia, és molt senzill: si volen fer un sopar de Nadal, que cadascú s’ho pagui de la seva butxaca i arreglat. I, si 35€ són masses diners per un sopar -cosa que compartim- de ben segur hi ha d’altres establiments on poder menjar més barat”

Per aquest motiu, Pere Campíñez instarà a la resta de grups comarcals presents al Consell Comarcal (CiU, ERC, PSC, PP i C’s) que cada conseller i consellera assumeixi el cost del sopar per no generar un perjudici a l’erari públic.