La CUP instarà la Diputació a defensar les ambulàncies i la qualitat de l’aire

La CUP proposarà dues mocions al Ple d’aquest divendres a la Diputació de Tarragona: la primera, relacionada amb la reforma del Servei d’Emergències Mèdiques que ha implicat una retallada important en el servei d’ambulàncies al territori, i la segona, per tal que la Diputació es sumi a l’estudi de qualitat de l’aire dels municipis afectats per la indústria petroquímica, tal i com està promovent la Plataforma Cel Net.

El passat mes de gener el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va instaurar el nou model de distribució del Sistema d’Emergències Mèdiques a les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, un dels últims invents en matèria de Salut de l’ex-conseller Boi Ruiz.

L’aplicació d’aquesta reforma del model ha implicat una dràstica retallada del servei. En síntesi, ha provocat pel que fa al Sistema Vital Bàsic: l’eliminació d’una ambulància de 12 hores de servei a Salou; l’eliminació del servei de 12 hores d’una ambulància a Cambrils i a Amposta; l’eliminació d’una ambulància a l’Hospital Sant Joan de Reus que prestava servei de 12 hores a Tarragona i a Vila-seca; l’eliminació d’una ambulància al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau; el canvi d’horari de l’ambulància de Xerta i Batea; la retirada de finançament de l’ambulància d’Alcanar; l’eliminació de l’ambulància de l’Ametlla de Mar. I, pel que fa al Sistema Vital Avançat: la conversió d’ambulància medicalitzada a infermeritzada al Vendrell i la conversió a una ambulància de Tarragona i de l’Ametlla de Mar amb la complementació d’un VIR.

Davant d’aquesta important retallada del servei al territori, la CUP pretén que la Diputació de Tarragona insti a la Generalitat de Catalunya -tal i com ja s’ha aprovat en diferents municipis a proposta de la CUP-, per tal que es faci marxa enrere en aquesta mesura, així com que es recuperi el servei d’ambulàncies que hi havia abans de les retallades per garantir un servei de qualitat.

L’altra moció que la CUP, que compte amb el suport de la Plataforma Cel Net, portarà a debat la necessitat que la Diputació s’impliqui en l’estudi de qualitat de l’aire del polígon sud del complex petroquímic, després que l’Ajuntament de Tarragona i de La Canonja ja s’hi hagin afegit. Així com també, que la Diputació com a membre de la Taula sobre la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona impulsada per la Generalitat, insti a reunir-se de nou per tal que es tiri endavant el Pla d’Acció al qual s’havia compromès.

Per últim, el diputat provincial de la CUP David Vidal, recorda que avui es compleix el 150è dia consecutiu en que la CUP ha de penjar diàriament l’estelada al balcó del seu despatx de la Diputació, des de que el mes de novembre passat el president Josep Poblet n’ordenés la seva retirada. Així com que avui també es compleixen 124 dies que les mocions de suport a la Declaració del 9N del Parlament i de treballar amb l’Agència Tributària de Catalunya estan vetades per Convergència i Unió al Ple de la Diputació. Aquesta darrera moció promoguda per l’AMI, sense que aquesta encara s’hagi pronunciat sobre aquest bloqueig.

bannerambulancies

bannerpetroquimica