La CUP porta sis propostes al Consell Comarcal

La CUP ha registrat sis mocions al Ple del Consell Comarcal que es realitzarà demà a Reus. L’aportació dels impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, el projecte “Descobrir la comarca”, l’oposició al creixement de les pedreres contrari al model de turisme rural o el desenvolupament del Pla d’Acció Comarcal entre les més destacades.

El Grup Comarcal de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp portarà a debat al Ple de demà sis propostes, seguint en la línia de promoure el debat i l’acció política de la institució comarcal.

Com ja havia anunciat fa setmanes en una roda de premsa al Castell d’Escornalbou, la CUP presentarà a debat una proposta per tal que el Consell Comarcal s’oposi a la proliferació de pedreres, com és el cas del projecte que afecte a l’Argentera, en tant en quant suposa un model de desenvolupament econòmic oposat al propi model de desenvolupament rural pel qual aposta el Consell Comarcal, basat en la potenciació del patrimoni natural de les muntanyes com a reclam turístic i motor del desenvolupament econòmic.

En aquesta línia de model territorial, la CUP també ha presentat una moció de suport a la lluita de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, fent èmfasi en la necessitat d’avançar cap a una Nova Cultura de l’Aigua, la qual també s’ha de plasmar en resoldre el problema generat entre la comunitat de regants del Pantà de Riudecanyes, la qual no assegura el cabal ecològic del riu Siurana.

Una altra de les propostes a debat, que comptarà amb el suport de totes les forces política representades al Ple, serà la de promoure el projecte pedagògic “Descobreix la comarca”, consistent en introduir als centres escolars de la comarca continguts de divulgació de l’entorn més proper als municipis, que serveixi perquè els xiquets i xiquetes coneguin el patrimoni natural, cultural i econòmic del Baix Camp.

En la línia de construcció del procés constituent català, la CUP instarà al Consell Comarcal del Baix Camp a treballar amb l’Agència Tributària de Catalunya, per tal que els impostos que el Consell pagui a l’Estat es faci a través d’aquest ens, per avançar així cap a un model d’hisenda pròpia que permeti l’avenç en el procés de construcció nacional.

Per últim, més enllà de la moció ja anunciada de suport als afectats pel “corralito” de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils, la CUP també portarà a debat una proposta per tal que s’inicii la redacció del Pla d’Acció Comarcal per al mandat 2015-2019, amb l’objectiu de planificar les polítiques públiques del Consell, i emplaçant a la Diputació de Tarragona a que financi aquest procés, així com tingui en compte els PACs alhora de promoure projectes de finançament de les institucions locals.