La CUP reclama que s’aturi el tancament de la residència ICASS de Reus

Les anticapitalistes defensen que s’està tirant endavant un procés precipitadament i sense fonament.

La CUP i les treballadores de la residència ICASS, l’única de titularitat 100% pública de Reus i de les 16 que queden a Catalunya, exigeixen que no es tanqui i que no es deixin perdre les 120 places amb les quals compta. Després de la reunió d’ahir amb alguns dels grups parlamentaris, les anticapitalistes defensen que la Generalitat de Catalunya s’està basant en un informe arquitectònic inexistent o, si més no, que no ha vist ningú i del que tampoc es va fer traspàs ahir.

“Si no hi ha informe, o si aquest no diu que hi ha un risc imminent, considerem s’ha pres una decisió dràstica que comporta perjudici als residents i familiars, i que va en contra de la xarxa pública sense fonaments, quan realment el que s’hauria de fer és treballar per una millora i increment de places”, ha defensat aquest matí en roda de premsa Laia Estrada, del grup parlamentari de la CUP, abans de la concentració de les treballadores davant de la delegació del govern a Tarragona del departament de Drets Socials. Per altre costat, la diputada ha afegit que “si realment existís aquest risc imminent, vol dir que el Govern està cometent una negligència respecte al control i la inspecció periòdiques que la residencia ha anat superant, i s’haurien de depurar responsabilitats”.

Per la seva part, la regidora del grup municipal de la CUP, Mònica Pàmies, ha destacat que “aquest tancament comporta la pèrdua d’aquestes 120 places, les més de 140 en llista d’espera i, a la vegada, ampliarà la llista d’espera dels avis per a l’accés a places públiques a la ciutat”.

Carme Mesa, membre del comitè d’empresa de la residència ha explicat que tant familiars com treballadors “estan patint un procés d’estrès preocupant i ha demanat al departament de Drets Socials que aturi el procés de recol·locació dels usuaris fins que no hi hagi un informe que imposi el tancament de la residència”. També ha fet una crida a la aprticipació ciutadana per a la manifestació del proper divendres 17 de novembre, a les 9.30 h., que consistirà en anar de la residència fins a l’Ajuntament. 

Reus, 10 de novembre de 2023