La CUP s’ofereix per treballar amb el govern de Reus per blindar el petit comerç local

El grup municipal cupaire ha valorat positivament el mapa de comerços de proximitat que crearà l’Ajuntament però creu que és una mesura “insuficient i poc valenta”

Marta Llorens, portaveu de la formació, ha alertat que “si no hi ha una campanya activa, amb diferents regidories treballant conjuntament, la geolocalització per si sola no garanteix la continuïtat del petit comerç i de proximitat”. En aquest sentit, la CUP s’ofereix a treballar de manera conjunta amb la regidoria d’Empresa i Ocupació, liderada pel regidor d’ERC, Carles Prats, i l’emplaça a fer una trobada aquesta mateixa setmana.

Les darreres setmanes, la formació ha presentat diferents propostes en clau econòmica i laboral per fer front a la nova situació que s’obre a partir d’ara. Amb relació al petit comerç i autònoms, Llorens assegura que “és important actuar amb perspectiva territorial, fer pedagogia sobre el consum de proximitat i impulsar mesures econòmiques que no deixin a ningú pel camí”.

De forma urgent, els cupaires consideren que s’ha de facilitar l’exempció o bonificació de determinades taxes municipals per facilitar que els comerços que s’han vist obligats a tancar, no vegin perillar el seu futur. Per altra banda, posen sobre la taula crear un aplicatiu que connecti petits negocis i autònoms que ofereixen serveis determinats, amb persones demandants. Per últim, insisteixen en la gratuïtat del lloguer de les paradistes dels mercats municipals com a servei públic necessari, “el govern ni tan sols ha adequat el preu del lloguer a la mitja jornada que actualment estan fent” lamenten.

Ell grup cupaire també lamenta que el govern de la ciutat no hagi permès presentar propostes al ple de l’Ajuntament, ja que haguessin posat sobre la taula la bateria de mesures socials, laborals i sanitàries que consideren d’urgència per pal·liar les conseqüències que ja ha generat aquestes setmanes de confinament. Ara els anticapitalistes esperen que la regidoria d’Empresa i Ocupació accepti la seva col·laboració per fer front a l’actual situació d’excepcionalitat.

Candidatura d’Unitat Popular de Reus

Dijous 9 d’abril de 2020