La CUP treballa 5 àrees pressupostàries contra el “tansemenfotisme” de Pellicer

 

El grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular s’ha explicat aquest dilluns pel que fa al debat sobre pressupostos, un debat que es considera clau per a la formació per “plasmar les polítiques públiques i el canvi  social que la ciutadania va demanar a les urnes el passat mes de maig”.

Marta Llorens i David Vidal han iniciat l’exposició reiterant que “lamentablement” els pressupostos estan prorrogats ja que el debat tot just comença ara i el primer ple pressupostari serà a meitats de febrer. En aquest sentit, han afirmat que “calia començar treballar molt abans”, fet que relacionen “amb el bloqueig que manté CiU pel que fa a les polítiques de ciutat”. No obstant això, han celebrat que “la insistència de la CUP hagi permès un ple monogràfic pressupostari”.

Pel que fa al calendari de pressupostos, els regidors han explicat que fa un parell de setmanes van  “rebre un llençol amb un esborrany que no plasma la totalitat de la matèria pressupostaria i tan sols fa una setmana es va rebre el pressupost comparatiu amb l’any anterior”. Per aquest motiu, Vidal ha estat contundent afirmant que “el debat real pressupostari comença quan es pot debatre sobre una proposta ferma de pressupost orgànic. Això no ho hem pogut fer perquè hem tingut una setmana. Pellicer, doncs, enganya quan diu que els pressupostos estan bloquejats i entenem que hi ha una estratègia per posar la pressió sobre l’oposició per amagar les seves vergonyes”.

El cap de llista ha afegit que els “preocupa i molt el “tansemenfotisme” de l’alcalde quan diu que si cal es prorrogaran els pressupostos” i ha retret a CiU que “encara hi ha un pressupost d’una empresa municipal que s’ha d’aprovar i les empreses s’han constituït a finals d’any. Per tant, dir que no s’avança en pressupostos és una vergonya”.

Marta Llorens, també s’ha mostrat preocupada per la “creixent inversió en promoció econòmica i turística que es plasma a la proposta de CiU” i ha afirmat que “la CUP reivindica un pla d’acció municipal per tenir una idea de com es planteja i què es pretén fer durant l’any”.

D’altra banda, Llorens ha explicat que l’assemblea de la CUP està treballant mesures concretes entorn 5 grans àrees temàtiques que es prioritzen ideològicament per part de la formació: la racionalització de la despesa, la gestió dels serveis municipals, habitatge, energia i sostenibilitat i cultura i educació.

Vidal també ha afirmat que s’han mantingut diverses reunions tant amb el govern com amb l’oposició i que, malgrat les denúncies, la CUP “segueix amb un to propositiu i segueix treballant perquè no volem que es prorroguin els pressupostos, ja que no respon a la voluntat expressada per la ciutadania i volem efectuar el govern del canvi”.

El regidor cupaire espera, també, “que amb un govern de 9 regidors es desbloquegi la situació en què ens trobem” al consitori reusenc.