“La Generalitat prioritza el cost econòmic per davant la salut dels residents”

La lluita per evitar el trasllat dels usuaris i treballadores de l’ICASS no cessa 

El col·loqui La vellesa no es ven  a l’antic hospital de Reus ha posat el focus amb la lluita pel no trasllat de residents i treballadors de la residència ICASS. Mònica Pàmies, regidora de la CUP de Reus, Laia Estrada, diputada de la CUP al Parlament, Carmen Mesas, representant de les treballadores, i Tarciso Ros, representant de les famílies, han fet un repàs pel recorregut que s’ha dut a terme fins ara per evitar el tancament complet de la residència per l’execució de les obres de l’edifici.

Pàmies ha destacat que l’últim informe de la Generalitat afirma que les obres de l’edifici es podrien realitzar sense moure els avis, però que això suposaria un cost més elevat dels treballs i una prolongació en el temps. Per tant, “prioritzen un menor cost econòmic per sobre del benestar de les residents i les seves famílies”, ha defensat la regidora municipal.

Mesas també ha criticat la gestió de la Generalitat pel que fa al trasllat de les places de les treballadores, així com la poca voluntat política de tots els consellers i tècnics amb els qui s’ha parlat des de l’anunci del tancament. A la crítica de la gestió política si ha unit Ros, qui ha destacat que el Departament de Benestar Social no ha treballat per conservar la dignitat i el benestar dels residents. Ros també ha recordat que en altres residències públiques, com la Mercè de Tarragona, les reformes s’han pogut fer amb els usuaris a dins.

Per últim, Estrada ha defensat les propostes que la CUP configura necessàries per tenir un sistema públic català de residències, com acabar amb la privatització, garantir condicions laborals dignes, participació ciutadana, planificació territorial i convertir les residències en autèntiques llars.