L’Assemblea d’Educació, SEPC i CUP exigeixen rapidesa per resoldre els greuges del bus universitari a la URV

L’Assemblea d’Educació i Psicologia de la URV, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i la CUP han realitzat aquest matí una roda de premsa, per fer pública l’aprovació a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya d’una moció per resoldre els greuges que pateixen les estudiants de la URV en utilitzar el transport públic.

Després de mesos d’impulsar una moció a les institucions, finalment es va aprovar la setmana passada a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya, una moció de la CUP-CC per tal que l’ATM resolgui els greuges de les estudiants de la URV que utilitzen el transport públic.

Com ja va denunciar el diputat de la CUP-CC, Sergi Saladié, el passat 15 de juny arran d’una notícia apareguda en un mitjà local de Tarragona, els estudiants de les diferents universitats catalanes paguen una tarifa diferent per utilitzar el transport públic en funció del territori, i les estudiants de la URV en són les més perjudicades.

Per aquest motiu, Saladié ha explicat que hem presentat mocions a tots els ajuntaments i consells comarcals que formen part de l’ATM, i on la CUP té representació, per resoldre aquesta discriminació. La moció ha estat aprovada a l’Ajuntament de Tarragona, Valls i Reus, així com al Consell Comarcal del Baix Camp. Tanmateix, la moció instava aquests ens a convocar una reunió de l’ATM per resoldre la situació abans d’aquest passat mes de setembre (quan comença el curs universitari) i cap dels ajuntaments o consell comarcal ho ha fet.

Roger González de l’Assemblea d’Educació i Psicologia de la URV, també ha explicat que el passat 6 de setembre, es van reunir les tres organitzacions amb la directora i el gerent de l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona. González, ha denunciat, que “tot i les bones paraules i els oferiments de col·laboració, a dia d’avui encara estem esperant que ens facilitin les dades del servei que ens van dir que ens donarien”. A més, a afegit, que “des de l’ATM ens van dir que ells no podien fer res, sinó que depenia de la Generalitat”.

Per la seva banda, Oriol Sales del SEPC, ha criticat que “la URV en veure als mitjans la nostra reivindicació va penjar quatre cartells per les facultats informant que les estudiants de la URV teníem accés als autobusos de l’ATM, però encara és hora que digui quelcom al respecte dels greuges que patim les estudiants”.

Davant d’aquesta situació, els tres portaveus han denunciat “la poca sensibilitat i gran passivitat” de les institucions responsables, URV, Generalitat, ATM, ajuntaments i consells comarcals amb aquesta problemàtica. I, han afirmat que amb l’aprovació de la moció al Parlament, el qual instarà a l’ATM i la URV a implementar una nova tarifa, es posi solució a aquest greuge.

A més, la moció aprovada al Parlament insta al govern de la Generalitat a fer una tarifa única per a totes les estudiants per acabar amb els greuges territorials.

Per últim, les organitzacions estudiantils, han anunciat que si en els propers mesos no veuen passes fermes cap a aquesta direcció i un canvi d’actitud per part de la URV i l’ATM es pensaran noves accions perquè es socialitzi aquest debat entre la comunitat estudiantil.