L’EIR demana la fi del comerç d’armes amb l’Estat d’Israel

  • La CUP presentarà una proposta de declaració perquè s’enviï ajuda humanitària a Gaza

El grup municipal de la CUP portarà una proposta de declaració al ple d’aquest divendres per demanar que l’Ajuntament insti al govern espanyol a decretar un embargament de compravenda d’armes total a l’Estat d’Israel, així com la suspensió dels programes de cooperació militar i de seguretat fins que s’acabi l’ocupació i es respectin els drets del poble palestí. Es tracta d’una proposta generada a partir d’un manifest conjunt entre la mateixa CUP de Reus, Endavant Baix Camp, la Comunitat Arab Palestina Unida, La Bullanga Reus, Casal Despertaferro, CGT Baix Camp-Priorat, Reus Refugi, i Unitat contra el Feixisme i el Racisme Reus.

L’Esquerra Independentista de Reus (EIR) considera que, davant la catàstrofe humanitària sense precedents que es viu a Palestina i, en especial, a la franja de Gaza, cal exigir al govern espanyol la fi immediata del comerç d’armes i de tecnologia de seguretat amb Israel. El conjunt d’organitzacions reusenques afirmen que l’Estat d’Israel fa servir Palestina com un camp d’experimentació –amb els civils palestins convertits en autèntics conillets d’índies– per a provar noves armes i mètodes de repressió social que després exporta arreu del món amb la marca «provats en combat». Així, amb la finalitat de contribuir a pressionar el govern israelià per acabar amb l’ocupació, exigeixin que es posi fi al comerç d’armes i de tecnologia de seguretat amb l’Estat d’Israel.

La proposta de declaració també contempla, en un dels seus acords, que l’ens reusenc insti al compliment de les mesures provisionals emeses pel Tribunal Internacional de Justícia per tal d’aturar el genocidi a Gaza. I alhora, que permeti urgentment l’arribada de serveis bàsics i d’ajuda humanitària a aquesta població.

L’EIR recorda que en els últims mesos, l’Estat d’Israel ha llançat una brutal campanya militar amb uns nivells de violència indescriptibles, contra el poble palestí que malviu a la franja de Gaza –des del 7 d’octubre de l’any passat, almenys 30.000 palestins i palestines amb un altíssim percentatge d’infants, han estat assassinades i gairebé 2 milions de persones han estat desplaçades. Recentment, ha mort els primers infants palestins per desnutrició i deshidratació. Així mateix, també s’ha intensificat la violència israeliana a la Cisjordània ocupada. Tot plegat és fruit de les polítiques colonials, d’apartheid i de neteja ètnica impulsades des d’un bon principi per l’Estat d’Israel a fi d’anorrear Palestina com a nació.

Reus, 13 de març de 2024