Mari Setién penja l’estelada a la Diputació i denuncia les darreres polítiques sanitàries del govern en funcions

Maribel Setién, membre del Grup de Treballa en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, ha penjat avui per vintè dia consecutiu l’estelada a la Diputació de Tarragona. Setién ha volgut aprofitar l’ocasió per denunciar les polítiques que ha impulsat en les darreres setmanes pel govern provisional de la Generalitat.

L’activista en defensa de la sanitat pública a Tarragona, Maribel Setién, ha estat avui l’encarregada de penjar per vintè dia consecutiu l’estelada al despatx de la CUP a la Diputació de Tarragona, mantenint així Josep Poblet l’ordre de fer-la retirar cada dia.

Setién ha reivindicat aquesta acció simbòlica de denúncia i ha aprofitat per parlar sobre les polítiques que el partit de Josep Poblet, Convergència Democràtica de Catalunya, està duent a terme en matèria sanitària durant aquestes darreres setmanes, com a govern en funcions de la Generalitat.

Referint-se a un article publicat a catalunyaplural.cat, Setién ha denunciat que des de després de les eleccions autonòmiques del 27 de Setembre, el govern en funcions “no sols no ha aturat, sinó que ha intensificat les polítiques de privatització i desmantellament de la sanitat pública”.

En concret, s’ha referit a la suspensió de l’autonomia de la gestió del Consorci Sanitari del Maresme, la convocatòria de 340 places per personal sanitari a l’ICS quan n’hi ha 12000 coberts interinament, el desenvolupament de normatives laborals que afavoreixen a Barnaclínic per utilitzar treballadors públics per activitat privada, la implementació del projecte Visc+ a través d’un canvi d’estratègia per evitar l’oposició ciutadana o la contínua licitació de serveis, com el de Teràpies Respiratòries a Domicili en l’àmbit de tot Catalunya.

Setién ha conclòs que “aquesta política de liquidació de la sanitat pública ha de revertir-se si volem construir un nou país, ja que precisament la sanitat és una de les principals estructures d’Estat”, motiu pel qual ha subratllat que “no entenem com el govern en funcions està intensificant aquesta política, quan això va diametralment en contra del pla de xoc necessari per impulsar el nou govern de la Generalitat”.