Meritxell Ruiz…digui no al ‘ministro’ de Justícia!

Ja ens n’hem assabentat que l’escola Joan Rebull de Reus haurà de fer el 25% de les matèries troncals en castellà al grup de 1r B per ordre judicial. El jutge ha ordenat mesures cautelars després de la denúncia d’una família. Altre cop, el Sistema Judicial Espanyol imperant, a través del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ens ofega i, ara, amb les lleis d’educació.

I és més gran la nostra tristesa quan les senyores Regidora d’Ensenyament, Dolors Sardà i la Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz han confirmat, obertament, que aquestes mesures són “d’obligat compliment”.

Com sempre, ens farem trampes al solitari i farem servir el discurs de “ja ens ho manegarem” perquè afecti el menys possible el nostre model lingüístic i pedagògic. Però allò que a simple vista pot semblar un discurs fàcil, és una posició crítica i greu ja que aquest posicionament en fals, posa, altre cop, la comunitat educativa en controvèrsia (claustre i famílies) quan no és un problema de caire pedagògic, sinó totalment polític.

Per tant, no demanarem explicacions a les direccions d’aquests 19 centres públics de Catalunya que s’han trobat entre l’espasa i la paret. En el nostre cas de Reus, les demanarem a la Regidora d’Ensenyament, Dolors Sardà, a la Inspectora Patrícia Terradellas, a la Cap dels Serveis Territorials, Sílvia Rodes i en, primera instància, a la Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, que sota el nom de la LEC (LLei d’Educació de Catalunya) ens agafem, encara, de la mà de la LOMCE Espanyola.

Meritxell Ruiz, desobeeixi!!!! Desobeeixi i facis càrrec de la responsabilitat que té coma a consellera, posicionant-se, sense embuts, a favor d’una escola catalana. Ja no li demanem per la pública, ja que ens ha demostrat que no n’està gaire convençuda. Altre cop donarà la mà al Partit Popular; la primera, amb el suport als concerts econòmics a les escoles segregades per sexes. La segona, desmantellant un esforç gran de mils i mils de persones que s’han manifestat a favor d’una nova Llei d’Educació. I, ara,la tercera, sotmetent-se a unes ordres judicials imposades per un sistema jurídic espanyol!!!

Senyora Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz! Autoinculpis i mostris ferma davant el Ministro de Justíca, el Senyor Rafael Catalá!

Deixarà recaure la responsabilitat a una direcció, i en el seu efecte, a la directora del centre?

Serà capaç d’obviar la situació extremadament crítica d’una persona que si no obeeix les mesures cautelars pot ser inhabilitada i suspesa de les seves funcions?

Deixarà altre cop, que un debat, únicament polític i, sobretot, de voluntat política, sigui interpretat com un debat de contingut pedagògic i lingüístic que posa en contradicció un consell escolar de centre?

Quina mala consciència tindria jo, en el seu lloc, Senyora Consellera!

Prou de tirar la pedra i amagar la mà! Dignifiquem l’educació d’aquest nou país que serà la nova República dels Països Catalans!