«No esteu sols», el crit en suport a les noves encausades pels fets del 23-S

A la concentració d’avui s’hi podien llegir pancartes com «La solidaritat no és delicte» o «Sense justícia no hi haurà pau», així com el suport dels «Àvis i Àvies de Reus per la Llibertat».

Aquest matí una setantena de persones s’ha concentrat a les portes dels Jutjats de Reus per donar suport a les persones investigades per les mobilitzacions del 23-S. Les declaracions d’avui s’emmarquen dins una nova onada de citacions promogudes per la Policia Nacional. Es tracta d’un procediment judicial en paral·lel a la mateixa denúncia promoguda pels Mossos fa quinze dies pel tall de les vies del tren en contra de l’operació Judes. Aquest matí estaven citades a declarar tres de les onze persones identificades per la Policia Nacional. Edgar Fernàndez, regidor i portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, i encausat pels dos procediments judicials, assenyala que «és insòlit que s’interposi dues denúncies diferents, per dos cossos policials, per una mateixa causa». De fet, Fernàndez no s’ha presentat davant el jutge i ha titllat de «persecució política» aquest seguit de denúncies.

Amb aquesta, ja són quatre les causes obertes contra un total de 15 persones, 13 d’elles militants de l’Esquerra Independentista. En aquest sentit, Fernàndez, amb tres causes acumulades, explica que «hi ha persones investigades que ni tan sols vivien a Reus al setembre», un fet que «posa de manifest l’existència de fitxers policials  i la seva utilitat per aquests muntatges repressius» i que valora com «extremadament greu». Per aquest motiu, els investigats de l’esquerra independentista consideren aquest entramat una «maniobra política», la qual respondran amb una defensa política. Una vegada més, les persones investigades han volgut posar en valor i agrair la feina voluntària d’Alerta Solidària i els Advocats Voluntaris 1 d’octubre de Reus.

En conseqüència a aquesta onada de citacions judicials i preveient que n’hi hauran més, s’ha posat en marxa una campanya antirepressiva «La Solidaritat No És Delicte», promoguda per l’Esquerra Independentista del Baix Camp i a través de la qual se seguirà convocant concentracions els dies 16 i 19 en suport a les persones encausades.