La CUP no participarà al Fòrum Ciutadà del Pla estratègic

Com valoren la participació real, consideren que el govern “sempre va a buscar les mateixes persones” que no representen el conjunt de la ciutadania

 Com ja van anunciar el passat dissabte 5 de juny, la Candidatura d’Unitat Popular de Reus rebutja frontalment el pla estratègic ‘Reus Horitzó 32’. Per això, el grup anticapitalista no assistirà avui a l’acte de constitució del fòrum ciutadà. L’òrgan format per 200 persones sserà l’encarregat de definir i consensuar els continguts del Pla estratègic. Tot i defensar la participació ciutadana, la CUP considera que no hi ha una representativitat real dels diferents sectors de la ciutat.

La portaveu Marta Llorens critica que la vicealcaldessa de Reus i impulsora del Pla estratègic, Noemí Llauradó, hagi anat a buscar determinades persones que interessaven “per cuinar una representació molt concreta”. A tall d’exemple, Llorens parla del sector educatiu, on considera que la representació d’escoles “s’ha triat a dit”, amb un tipus d’escola homogènia i d’un cert estatus social, sense plasmar el greu problema de segregació escolar a la ciutat.

A banda, la CUP assegura que la participació dels grups municipals es reduirà al màxim, ja que només es reuniran una vegada per cada fase del pla estratègic. D’aquesta manera, denuncien les poques possibilitats de fiscalització i incidència per part de l’oposició, quan “teòricament havia de ser un pla de tota la ciutat”, recorden. 

Finalment, pel que fa a l’execució del pla estratègic Llorens creu que “se situa en una esfera abstracta i poc realista” ja que “desconeixem la capacitat econòmica per dur a terme les accions que se’n desprenguin”. Per això, la CUP considera aquest pla una manera de “vendre fum i silenciar l’oposició”, una jugada electoralista en la que les anticapitalistes no hi estan disposades a participar.