«No volem gestionar misèries, volem recursos eficaços per combatre el masclisme: ens estan matant per ser dones»

La CUP de Reus ha condemnat l’assassinat masclista que es va produir ahir a la nostra ciutat i ha fet una crida a la concentració de les 20 hores convocada pel col·lectiu feminista l’Hora Violeta.

La CUP de Reus ha començat la roda de premsa condemnant l’assassinat masclista que es va produir ahir a la nostra ciutat: «Som al començament de l’any 2019 i ens segueixen matant pel fet de ser dones». La portaveu de la formació, Marta Llorens, ha carregat contra les «polítiques reactives» i la «gestió de les misèries pressupostàries» en matèria de gènere i igualtat.

«Volem recursos eficaços per combatre el masclisme, és una qüestió estructural», ha dirigit Llorens al paper de l’administració. A més, ha assenyalat que «l’edat de l’agressor i la víctima, menor d’edat, ens obliga a fer èmfasi en el context educatiu i en els espais de socialització dels joves».

«No n’hi ha prou amb plans d’igualtat formals: primer, cal un abordatge de totes les violències masclistes. Seguidament, hem d’impregnar de feminisme i perspectiva de gènere totes les polítiques públiques, des de l’educació i la salut a l’habitatge», ha conclòs Marta Llorens. Aquest vespre, a les 20 hores a la plaça del Mercadal, el col·lectiu feminista L’Hora Violeta ha convocat una concentració en rebuig al feminicidi, a la qual la CUP s’hi sumarà.

Reus, 31 de gener de 2019