Oriol Sales qüestiona la legitimitat democràtica de la Diputació

Oriol Sales, membre de l’organització juvenil reusenca Avellana Roja i membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a la URV (SEPC), ha penjat per vint-i-dosè dia l’estelada a la Diputació de Tarragona i ha qüestionat la legitimitat democràtica de Josep Poblet ordenant la retirada d’aquesta.

El reusenc Oriol Sales ha penjat l’estelada a la Diputació de Tarragona per vint-i-dosè dia. Sales ha plantejat que “Poblet es basa en la legalitat per retirar l’estelada, però ha de ser conscient que la legitimitat de la seva autoritat són els vots de la ciutadania, i aquesta va dir clarament a les eleccions municipals, que volia una majoria independentista a la Diputació”.

En aquest sentit ha plantejat “la manca de legitimitat de la decisió de Poblet de retirar l’estelada”, motiu pel qual ha volgut sumar-se a aquesta iniciativa.

Per altra banda, com a membre del SEPC, Sales ha parlat que igual com la retirada de l’estelada no està legitimada, tampoc ho està la implantació del projecte 3+2 a les universitats de tots els països de la Unió Europea.

Sales ho ha exemplificat amb el referèndum realitzat pel SEPC a la Universitat Autònoma de Barcelona, en el qual 95,8% dels i les estudiants van votar en contra d’aquest projecte. Sales ha destacat que “més enllà de la contundència de la victòria, la seva legitimitat es mesura pel fet que la participació en aquest referèndum va ser el doble que la dels estudiants en les darreres eleccions al rectorat”.

Per aquest motiu, Sales ha aprofitat l’ocasió per reivindicar que les universitats catalanes no apliquin el projecte 3+2, així com que en el procés constituent català es doti d’una legislació pròpia a les universitats, que trenqui amb el model privatitzador i elitista que s’està implementant des de la Unió Europea, a partir de l’aprovació del Pla Bolonya.