Pere Campíñez penja l’estelada i critica la incoherència de Cruset (CDC)

El regidor de la CUP a Riudoms i conseller comarcal Pere Campíñez ha penjat avui, per trentè dia consecutiu, l’estelada a la Diputació. Campíñez ha plantejat la incoherència del vice-president de la Diputació i alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset (CDC), pel que fet que al Ple de demà de la Diputació no es debati la moció de suport a la Declaració del Parlament del 9N, mentre que a l’Ajuntament de Riudoms es va debatre i hi va a votar a favor.

Pere Campíñez, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Riudoms i conseller comarcal del Baix Camp, ha penjat avui a la tarda per trentè dia consecutiu l’estelada a la Diputació de Tarragona, la qual és retirada cada dia per ordres del president de la Diputació, Josep Poblet (CDC).

Campíñez ha explicat que al Ple de l’Ajuntament de Riudoms es va debatre i aprovar -amb els vots a favor de CDC- la moció de suport a la Declaració del Parlament de Catalunya del passat 9 de Novembre, mentre que al Ple de la Diputació de demà, aquesta moció continuarà sense ser debatuda, igual com la d’ingressar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya.

Campíñez troba incoherent que Josep Maria Cruset, alcalde de Riudoms i vice-president a la Diputació de Tarragona, permeti el debat sobre aquesta moció i hi voti a favor, mentre a la Diputació utilitzin l’argument que la Secretaria General encara no ha pogut fer l’informe preceptiu, per tal d’impedir que es pugui debatre al Ple.

El regidor i conseller comarcal també ha recordat que les dues mocions presentades per la CUP a la Diputació que estan pendents de debatre’s es van presentar el passat 18 de novembre, i que per tant, ja ha passat més d’un mes des de llavors. Mentre que al Consell Comarcal del Baix Camp es va registrar posteriorment a aquesta data i la secretaria va tenir temps suficient per redactar l’informe per al Ple de la setmana següent.

Davant d’aquest fet, Campíñez s’ha preguntat irònicament que “potser al darrer Ple de la Diputació on se van aprovar els pressupostos s’hagués hagut de reservar una partida per contractar més personal a Secretaria”, tot denunciant la manca de voluntat de Convergència perquè aquestes propostes puguin ser debatudes al Ple.