La CUP proposa un rescat municipal del Club Natació Reus Ploms

Qüestionen la viabilitat del nou centre aquàtic i de fitness de Reus que l’Ajuntament té previst construir annex al Pavelló Olímpic Municipal

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus posa sobre la taula la possibilitat d’un rescat i una intervenció municipal al CN Reus Ploms, que actualment es troba en una situació econòmica complicada. Segons el regidor de la CUP, Edgar Fernández, “aquest pas podria salvar una de les entitats històriques de la ciutat, alhora que permetria que l’Ajuntament desenvolupés diferents projectes i estratègies lligades a l’esport, el lleure, la salut i la cohesió social”.

Segons Fernández, és una proposta oberta que s’ha valorat positivament tant des del govern municipal com des del PSC. De la mateixa manera, des de la CUP consideren que “hi ha diferents fórmules possibles i que s’ha d’obrir un procés de debat amb l’entitat, amb els grups municipals i amb el consell d’administració de Reus Esport i Lleure”. Fernández assegura que “primer cal trobar la fórmula que millor s’adapti a les necessitats de l’Ajuntament i, sobretot, del Club. Després podrem valorar tots aquells projectes que podrien fer-se en les instal·lacions així com les inversions necessàries i les fonts de finançament”.

CN Reus Ploms

Aquesta proposta s’ha plantejat com a alternativa al nou centre aquàtic i de fitness que l’Ajuntament té previst construir annex al Pavelló Olímpic Municipal. Segons la regidora Mònica Pàmies, es mostren en contra de pagar amb diners públics un centre perquè es faci negoci privat, “amb una concessió per 40 anys i permetent el traspàs de la gestió d’aquesta a una tercera empresa, de manera que es perdria totalment el control municipal”, lamenten.

D’altra banda, Pàmies considera que en l’estudi de viabilitat del centre “no tenen en compte la situació actual marcada per la Covid-19”. Segons la formació, es basen en estudis d’Europa i l’Estat espanyol de fa anys i un de local de fa 2 anys, basada en una mostra de població de 604 persones, gens significativa. Per tant, no s’adeqüen a la realitat del municipi ni del moment actual”. D’altra banda, la regidora troba a faltar un estudi mediambiental, ja que, tot i no ser obligatori, “seria molt convenient” per la situació d’emergència climàtica actual.

Així, la CUP fa un emplaçament al govern a retirar aquest projecte i destinar els esforços i els diners a trobar una sortida pel CN Reus Ploms que reverteixi en l’interès general de la ciutat, garantint pràctica esportiva, de salut i cohesió social als veïns i veïnes del municipi i la comarca.