La CUP denuncia el tancament de la residència pública a la sessió de control del Parlament

El conseller Carles Campuzano ha evitat respondre què passarà amb les places de les usuàries

Laia Estrada, diputada del grup parlamentari de la CUP, ha realitzat, a la sessió de control del Parlament de Catalunya d’aquest matí, una pregunta al conseller del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, per a demanar explicacions sobre el futur de la residència pública de Reus. Concretament, Estrada ha qüestionat si s’ha elaborat un projecte del nou edifici o de la remodelació de l’actual, ja que el govern afirma, reiteradament, que les places públiques no es perdran. El conseller no ha respost la qüestió concreta, evitant respondre que passarà amb les places de les usuàries, sinó que ha tractat de mostrar “el compromís amb els usuaris i les treballadores”.

El conseller Campuzano ha tornat a afirmar que la residència no es tanca, que el departament vol conservar les places i que està en constant contacte amb el govern local. També ha destacat que estan en mantenint informades a les treballadores i familiars per a generar tranquil·litat, les mateixes amb les quals la CUP està treballant des del primer dia perquè se senten desemparades i desinformades per part del departament.

El conseller ha explicat que des del 2004 la Generalitat és coneixedora de l’estat de l’edifici, que segons la documentació “posa en risc la seguretat de les persones”. El que detalla l’informe, buit d’informació contrastada, és que té problemes arranjables, com són la façana i la tanca exterior, que no són en cap cas estructurals, i altres qüestions d’antiguitat perquè cap govern s’ha preocupat mai de posar-hi solució.

Davant de la no-resposta del conseller de drets socials, Estrada ha afirmat que “quan diuen que el trasllat dels usuaris a diverses residències (una totalment privada, per cert) és una solució temporal no els creiem. Vostès tanquen la residència i tot apunta que el motiu és que es volen carregar les places públiques”.

Reus, 22 de novembre de 2023