Roger Vinaixa diu que després de les eleccions d’ahir només queda la desobediència a l’Estat espanyol

Roger Vinaixa, membre de la CUP de Reus, ha penjat avui per vint-i-novè dia consecutiu l’estelada a la Diputació de Tarragona. Vinaixa ha dit que després dels resultats electorals d’ahir a l’Estat espanyol, en el qual va guanyar el Partit Popular, la “única sortida que tenim els catalans és desobeir a l’Estat espanyol per construir la República catalana”.

Un dia més, i en van vint-i-nou, la CUP ha tornat a penjar l’estelada al Palau de la Diputació de Tarragona. Avui, ha estat el torn de Roger Vinaixa, membre de l’assemblea local de la CUP de Reus.

Vinaixa ha dit que després de les eleccions espanyoles d’ahir “la única solució que tenim els catalans i catalanes és desobeir la legislació espanyola, com la que empra el president de la Diputació de Tarragona Josep Poblet, per tal de retirar cada dia l’estelada de la finestra del despatx de la CUP a la Diputació”.

En aquest sentit, la victòria del PP per més d’un terç dels escons del Congrés espanyol impossibilita una reforma de la Constitució, i per tant, queda enterrat qualsevol intent de construir una tercera via a l’Estat espanyol.

Per aquest motiu, Vinaixa insta a Junts pel Sí a presentar un candidat alternatiu a la presidència de la Generalitat, ja que “els resultats d’ahir també demostren que la majoria de la societat catalana aposta per exercir els nostres drets nacionals i socials, però no vol que aquest procés sigui liderat per Convergència que ahir va quedar en quarta posició a l’escrutini”.

I, a més, creu que el fet que Junts pel Sí presenti un candidat alternatiu pot provocar que “nous sectors socials que ahir van votar a En Comú-Podem es sumin al projecte de construcció de la nova República catalana davant l’atzucac de Madrid, tot eixamplant la base social i de legitimació del procés de ruptura amb l’Estat espanyol”.