Santi Fortuny penja la darrera estelada de 2015 a la Diputació

Santi Fortuny, membre de l’assemblea local d’Endavant-OSAN de Tarragona, ha clos la campanya “L’estelada a la Diputació”, penjant per trenta-sisè cop l’estelada al despatx de la CUP a la Diputació de Tarragona. Fortuny s’ha preguntat si “tenint en compte que Poblet de Convergència no està ni disposat a desobeir la llei per permetre un acte merament simbòlic com tenir penjada una estelada, com sabem si Convergència serà capaç de desobeir la llei per avançar cap a la independència”.

Des del passat 5 de novembre en que el president de la Diputació de Tarragona Josep Poblet (CDC) va decidir de retirar l’estelada que penjava de la finestra del despatx de la CUP, fins a trenta-sis representants de la CUP, de l’Esquerra Independentista i de diferents moviments socials (col·lectius feministes, en defensa de la sanitat pública…) han vingut cada dia a la Diputació de Tarragona per tornar a penjar l’estelada.

D’aquesta manera, la CUP ha volgut denunciar l’acatament de Josep Poblet a l’ordenament jurídic espanyol i plantejar la necessitat de desobeir-lo, com a única forma d’avançar en el procés d’alliberament nacional.

Precisament, la darrera persona convidada a penjar l’estelada al despatx de la Diputació, Santi Fortuny d’Endavant-OSAN, ha posat èmfasi en aquest fet, tot afirmant que “hi ha partits que es diuen sobiranistes, i en el seu dia a dia, no es veuen capaces de desobeir”. I, ha afegit, que “el dubte que se’ns presenta és com crearem un nou Estat -a una de les parts del nostre territori- si no som capaces de desobeir coses tant senzilles com penjar una estelada a una finestreta”.

Coincidint amb l’últim dia de l’any 2015, la CUP dóna per closa la campanya “L’estelada a la Diputació”, una iniciativa simbòlica per denunciar l’acatament del president de la Diputació de Tarragona de la legislació espanyola. Tanmateix, amb l’inici del 2016, i fins que el president de la Diputació de Tarragona no toleri que la CUP pugui lluir l’estelada a la finestra del seu despatx, els representants de la candidatura de l’Esquerra Independentista continuaran penjant cada dia l’estelada a la Diputació.

Tanmateix, l’objectiu de la CUP, al que entén que s’hi hauria de sumar ERC i Covergència (amb una clara majoria democràtica al Ple de la Diputació), no hauria de ser segons el diputat David Vidal, “que Poblet ens deixi penjar l’estelada a la finestra del nostre despatx, sinó que a la façana principal de la Diputació només hi figuressin els símbols del nostre país i la Diputació fos una institució activa en el procés de ruptura amb l’Estat espanyol”.

Per aquest motiu, i independentment del camí que pugui prendre la institució autonòmica en les properes setmanes, la CUP seguirà pressionant i actuant per tal que el procés d’alliberament nacional s’acceleri des del carrer i des de totes les institucions, “i apostarem -ha dit Vidal- per construir unes institucions pròpies que responguin a les necessitats de la nostra ciutadania, tot exigint de nou la dissolució de la Diputació com un ens de dominació de l’Estat de les nostres comarques”.

cupdipta2016