Presentació dels actes per l’11 de setembre de l’Esquerra Independentista

A l’acte també hi parlarà Carles Riera, actual diputat de la CUP, i servirà per donar inici al nou curs polític emmarcat en la campanya ‘Hi ha una altra manera de viure’, de l’Esquerra Independentista

En una Diada de l’11 de setembre atípica, les organitzacions que formen part de l’Esquerra Independentista han organitzat dos actes que se celebren cada any però que a causa de la Covid-19 han hagut de readaptar-se pel que fa al format. El dijous 10 de setembre a les 20 h, en lloc de la tradicional marxa de torxes, es farà l’ofrena floral a la plaça del Baluard acompanyada de la lectura d’un manifest. Segons Edgar Fernández, regidor de la CUP a Reus i militant d’Endavant (OSAN) “és tan important mantenir les mobilitzacions com garantir les mesures de seguretat i fa setmanes que ho treballem amb l’Ajuntament i el Departament d’Interior en aquest sentit”.

L’11 de setembre la manifestació unitària del Camp es convertirà en una concentració i acte polític que comptarà amb actuacions musicals i que tindrà lloc a les 19.30 h a la plaça d’Anton Borrell de Reus. L’acte comptarà amb totes les mesures sanitàries pertinents, segons explica Fernández “es limitarà l’espai i l’accés, serà obligatori l’ús de mascareta i la col·locació de cadires permetrà mantenir i garantir la distància mínima de dos metres”.

Enguany, l’Esquerra Independentista ha decidit fer un pas endavant i mostrar-se com un agent mobilitzador clau per tal de reivindicar que hi ha una altra manera de viure en una Diada marcada pel context d’excepcionalitat. Fernández recorda que “davant l’ofensiva capitalista i patriarcal que ens ve, els drets polítics s’han de seguir reivindicant, defensant i exercint per garantir una vida digna i la culminació del procés d’independència”, per aquest motiu es fa una crida a “no abandonar ni els carrers ni els espais de lluita”.

Aquest 11 de setembre es donarà el tret de sortida a un nou curs polític centrat en l’emergència sanitària i crisi social i econòmica derivada de la Covid-19. L’acció política de l’Esquerra Independentista s’emmarcarà en la campanya Hi ha una altra manera de viure, que s’ha iniciat amb la pintada d’un mural a les parets del Parc de la Festa de Reus, signat per l’artista Josep Prous de Rustik Studio.