La CUP celebra que el govern proposi una Misericòrdia més participativa i descentralitzada

La formació ja va reclamar aquest canvi de plantejament després de la celebració de la Festa Major de Sant Pere

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus celebra l’enfoc més participatiu i descentralitzat que ha apuntat aquest matí en roda de premsa el Regidor de Cultura de la ciutat en referència a la celebració de la Festa Major de Misericòrdia d’enguany. La participació i la descentralització són dos elements cabdals en la proposta de la formació cupaire de model cultural per a la ciutat.

Els anticapitalistes, que van ser crítics amb la proposta del govern per Sant Pere, ja reclamaven el passat mes de juliol que s’avancés cap a un programa festiu de petit format, en espais diversos i de proximitat, que garantís la màxima participació i permetés que la festa fos un element de cohesió i que alhora complís amb les restriccions sanitàries. En aquest sentit, aplaudeixen que el govern prengués nota de les seves demandes i aposti per més actes presencials i l’ús de diversos espais i que, segons ha explicat el regidor Recansens, s’hagi consensuat el programa amb entitats reusenques.

La formació entén la cultura, també la popular, com un bé comú que és indispensable cuidar i fomentar, especialment en moments de crisi com l’actual. És per això que es posa a disposició del govern per treballar per a un programa de festes que garanteixi la salut de participants i assistents i que sigui veritablement inclusiu i obert a tots els barris de la ciutat.