La CUP demana a l’Ajuntament que rebutgi la violència policial en les darreres mobilitzacions

La formació també defensarà que el ple municipal demani la destitució de Miquel Buch com a conseller d’Interior i l’alliberament de les persones empresonades durant les manifestacions en contra de la sentència.

La CUP de Reus demanarà aquest divendres, al ple municipal, que l’Ajuntament de Reus rebutgi “rotundament” la repressió i la violència policial en les darreres mobilitzacions en contra de la sentència del Tribunal Suprem. “La presència de les forces repressives de l’estat i el paper del cos dels Mossos d’Esquadra ha generat un clima de tensió als carrers que ha provocat més de 600 persones ferides documentades (4 d’elles han perdut un ull per impacte de bala de goma), més de 200 persones detingudes sense criteri i 24 d’elles es troben en situació preventiva”, llegeix la proposta de resolució de l’esquerra independentista.

Amb tot, la CUP defensarà elevar els següents acords al govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya: exigir l’alliberament de les persones empresonades durant les mobilitzacions d’aquest octubre; la destitució del conseller Miquel Buch al capdavant del Departament d’Interior; la prevalença de la prohibició de les pilotes de goma als dispositius policials a Catalunya; el suport jurídic de la Generalitat a la defensa de les persones represaliades.

“Les sancions per tinença d’animals han de destinar-se a polítiques que millorin el benestar animal”

Al ple de divendres, la CUP també demanarà un nou redactat en l’ordenança municipal de tinença d’animals amb l’objectiu que “els ingressos procedents de les sancions per infraccions tinguin per objecte
el foment de la protecció dels animals”. Segons explica la regidora de la formació, Mònica Pàmies, “la llei catalana de protecció animal diu expressament que les multes han de revertir en polítiques de benestar animal” i defensa que “Reus ha de donar exemple en aquest sentit”.

En la redacció de l’actual ordenança, la CUP havia presentat més de 70 al·legacions que seguien les indicacions de la llei catalana 2/2008 de Benestar animal 2/2008. No obstant, el govern municipal no les va incorporar al redactat final. Així, la formació “confia que aquest divendres es pugui rescabalar l’incompliment de la llei catalana, actualitzant l’ordenança i garantint el benestar animal al nostre municipi“.

Reus, 24 d’octubre de 2019