Andreu Piñol critica la “legalitat” de CDC i aposta per “desobediència legítima”

Avui, per vint-i-tresè dia consecutiu, Andreu Piñol d’Endavant-OSAN de Tarragona, ha estat l’encarregat de penjar l’estelada a la Diputació de Tarragona. Piñol ha reafirmat l’aposta per la desobediència a la legislació espanyola com a única opció per iniciar el procés constituent català.

Andreu Piñol ha penjat l’estelada a la Diputació de Tarragona, la qual és retirada cada nit per ordre del president de la Diputació Josep Poblet, per tal de complir amb la legislació espanyola que impedeix que no sigui present cap bandera a les façanes dels edificis públics que no sigui oficial.

Lligant aquest acatament per part del president de la Diputació a l’ordenament jurídic espanyol amb les declaracions del president en funcions de la Generalitat Artur Mas en una entrevista ahir a 8TV, en la que va dir que el govern de la Generalitat mai havia incomplert la llei, Piñol ha plantejat la incoherència que això representa, quan Convergència Democràtica de Catalunya diu apostar per la creació d’un Estat català.

Piñol ha dit que “a ningú se li escapa que si volem començar un procés constituent per constituir una República catalana és obvi que s’haurà d’incomplir la legislació espanyola, ja que aquesta impedeix que el poble català pugui exercir el dret a l’autodeterminació”.

Per aquest motiu, Piñol ha recordat que “l’única aposta viable per a aconseguir la independència és la desobediència a la legalitat espanyola que queda legitimada pel mandat democràtic de la ciutadania en les passades eleccions del 27 de setembre”.

En aquest sentit, doncs, Piñol ha emplaçat a Poblet i a la resta de membres de l’executiva de Convergència, a seguir “els passos de desobediència que han fet regidors i alcaldes convergents arreu de Catalunya penjant l’estelada al balcó, desobeint les sentències del Tribunal Constitucional, aprovant mocions de suport a la Declaració del Parlament… si és que realment Convergència vol avançar cap a la independència”.