Què presenta la CUP al ple del Consell Comarcal?

A continuació, us adjuntem les propostes que ha presentat la CUP al Ple del Consell Comarcal del Baix Camp que es realitzarà aquest proper dimarts 15 de desembre a les 6 de la tarda a la seva seu.

Per una banda, a la Junta de Portaveus, se va aprovar per unanimitat declarar els manifestos contra la violència de gènere, en commemoració del Dia Internacional contra la Sida i del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, com a declaracions institucionals. D’aquesta manera, el Consell en Ple mostra la seva adhesió al contingut d’aquestes tres propostes presentades per la CUP.

Per altra banda, la CUP presenta fins a un total de quatre mocions al Ple.

La primera de les mocions, insta al Consell Comarcal -igual com ja ho ha fet l’Ajuntament de Reus i de Riudoms també a proposta de la CUP- a mostrar el seu rebuig al TTIP, el Tractat de Lliure Comerç i Inversió entre la Unió Europea i els Estats Units, que té un fort impacte en la legislació del nostre país en matèries com ara l’agricultura, l’alimentació, la privatització dels serveis públics, entre d’altres.

La segona de les quatre, emplaça al Consell Comarcal -igual com ja ha fet la CUP a l’Ajuntament de Reus i a la Diputació de Tarragona- a fer front a la pobresa energètica. En aquesta ocasió, la CUP planteja que la partida de despeses de serveis socials del Consell serveixi per endegar una campanya en aquesta línia, que ajudi als ajuntaments de la comarca amb menys recursos a poder atendre als seus veïns i veïnes que pateixin aquesta necessitat bàsica.

La tercera, demana al govern del Consell Comarcal, que en les reunions de les comissions informatives de seguiment de les empreses, es doni informació sobre l’activitat del Consell Esportiu del Baix Camp -i de la seva empresa Giravolt Acció, SL-, per tal de poder tenir coneixement sobre aquestes i poder-ne exercir un control democràtic.

I, per últim, presenten una moció de suport a la Declaració aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 9 de Novembre. Una moció que pren encara més força, després de l’anunci de l’Audiencia Nacional espanyola d’investigar als ajuntaments, consells comarcals i diputacions on aquesta moció ja ha estat aprovada. Amb aquesta moció, la CUP pretén refermar un cop més, el suport del Consell Comarcal del Baix Camp al procés constituent de la nova República Catalana.

 

Reus, 11 de desembre de 2015

Grup Comarcal de la Candidatura d’Unitat Popular al Consell Comarcal del Baix Camp