Convoquen una concentració per reclamar una protectora d’animals pública a Reus

Es rebutja que el servei de recollida i acollida d’animals torni a estar en mans de l’Última Llar

La concentració es durà a terme aquest dijous a les 19:30h davant l’Ajuntament de Reus

Davant la notícia que l’Última Llar (Fundació d’animals de companyia) podria tornar a oferir el servei de recollida i acollida d’animals a Reus, diferents entitats animalistes del territori, amb el suport de la CUP de Reus, s’han manifestat en contra i han convocat una concentració per reclamar una protectora d’animals pública. Segons aquestes organitzacions, l’única manera de garantir un servei que prioritzi el benestar animal és mitjançant la gestió pública directa i recorden que l’Última Llar acumula múltiples denúncies per maltractament animal, fins i tot, per part de Fiscalia. La concentració es durà a terme aquest dijous 5 de novembre a les 19:30h a la Plaça del Mercadal de Reus.

Associacions com Actyma, Reus Gats, Gatmoster, Torrecat o Adipac són algunes de les entitats animalistes que s’han sumat a la protesta. Denuncien un mal servei de recollida d’animals per part de l’Última Llar i expliquen que entitats a base de persones voluntàries com la seva són les que han hagut de suplir les mancances del servei. A Reus hi ha un total de 7 associacions sense ànim de lucre que sovint actuen per evitar que qualsevol animal no entri al centre Última Llar i, fins i tot, adopten o rescaten animals d’aquest centre per garantir la seva vida.

“Amb el que costa dos anys de licitació amb l’Última Llar, Reus podria disposar d’una protectora pública d’animals”, explica Mònica Pàmies.

Per una altra banda, Mònica Pàmies, regidora de la CUP de Reus, assegura que “amb l’import de dos anys del que costa la licitació amb l’Última Llar, un fix de 103.420,28€/any més un altre de variable segons nombre de recollides i d’incineracions, Reus podria disposar d’una protectora pública d’animals”. L’organització anticapitalista fa anys que defensa “una protectora de gestió i titularitat pública on les entitats del territori no només hi participin sinó que hi tinguin un espai de treball”, reclama la regidora cupaire, a mes de destacar que “només amb una protectora pública es pot garantir el benestar animal, ja que l’empresa privada, al cobrar per recollida i incineració, no té cap interès en proporcionar unes bones condicions als animals”.