La CUP responsabilitza el govern municipal dels incendis dels darrers dies

Diferents persones i entitats locals estudien presentar una querella contra el govern per la vulneració sistemàtica de drets socials

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus assegura que porten denunciant durant mesos la crítica situació de l’edifici del carrer Vallroquetes, que va cremat la passada nit de dimarts. Recorden que ja hi va haver un altre incendi en el mateix immoble el març del 2019 i que el govern n’era conscient. De fet, asseguren que durant una comissió informativa del passat gener, el grup municipal de la CUP va alertar que a l’edifici hi vivien dos joves i un home gran, tot i el greu estat de l’estructura. Davant la inacció del govern, diferents persones i organitzacions de la ciutat estudien presentar una querella a diferents regidories del govern per la vulneració de drets socials.

Amb relació a l’edifici cremat, Edgar Fernàndez, regidor de la CUP, alerta del risc d’enderroc ja que «les bigues són de fusta i han degut quedar molt malmeses després dels dos incendis». Fernàndez ha tornat a fer incís en què «l’emergència social no es pot solucionar ni amb la Guàrdia Urbana ni acumulant persones a les pensions de forma temporal, obviant les necessitats de cada persona sinó que hi hauria d’haver un treball personalitzat i un seguiment de cada cas».

Fernàndez també posa de relleu que una ciutat com Reus, considerada d’alta demanda residencial, «no hauria de permetre’s tenir menys pisos de protecció social que pisos turístics». En referència a això, recorda que la CUP va presentar una moció per reconvertir pisos turístics en lloguer regular que va estar rebutjada pel govern municipal. D’aquesta manera, i assumint la manca de resposta per part del govern, el grup municipal conclou que «donen per perdut el diàleg i treball amb el govern municipal» i que diferents persones i entitats benèfiques estan intentant donar sortida per la seva banda a les necessitats socials de determinats casos de la ciutat.