Cop de timó

La CUP de Reus  responem a l’alcalde i al govern municipal davant les darreres declaracions en què han atacat durament l’oposició del consistori. Des de la Candidatura, en primer lloc, els exigim serenitat i perspectiva amb un missatge ben clar: malgrat no necessitin l’oposició pel que resta de mandat,  la configuració del proper consistori es preveu ingovernable i caldrà que es guanyin la nostra confiança perquè preveiem que caldran tots els vots per garantir l’estabilitat i la governança de Reus.

És irònic, fins i tot cínic, que es critiqui l’oposició quan el govern de Pellicer s’aprofita des del primer dia de no fer política per anar tirant sense cap pla de ciutat i aprovar els pressupostos municipals amb dues qüestions de confiança de manera premeditada per arribar tranquil i sense haver de negociar res amb l’oposició fins als propers comicis del 2019. D’això, en diem oportunisme i política d’aparador davant de la galeria. Tanmateix, no és nou que no hi hagi cap projecte ni consistència al darrere.

Des de la CUP, aquest mandat, hem apostat per actuar com a oposició responsable fins ara, i assumim que no se’ns ha valorat positivament. La CUP hem treballat activament amb unes propostes clares en matèria de recuperar sobiranies a través de la internalització de serveis bàsics com la recollida de residus o la neteja de les escoles, exigir transparència en tots els àmbits, el foment de les clàusules socials en la contractació de l’ajuntament i de les diverses empreses muncipals, la implementació de la participació ciutadana real a través de consultes i pressupostos participatius o l’execució de la República des del municipalisme. Malgrat el treball incansable, però, no hem assolit els resultats desitjats.

En aquest sentit, després de la darrera assemblea plenària de la CUP de Reus, ens emplacem a decidir el proper estiu si intentem formar part del proper govern que es conformi a Reus o si bé apostem per recuperar el paper d’oposició contundent i de denúncia del primer mandat.

Des de la CUP de Reus seguim i seguirem treballant per fer evolucionar la ciutat cap a un model just, igualitari, transparent i republicà.

 

 

CUP de Reus,

9 de març de 2018