La CUP demana que l’Ajuntament de Reus participi de l’AMI “encara que no es pagui la quota”

La CUP de Reus presentarà aquest divendres dia 20 una moció al ple perquè l’Ajuntament de Reus i l’AMI trobin una fórmula que faci possible la participació a l’associació, encara que no es pagui la quota. Edgar Fernàndez, regidor de la CUP manifesta que «els arguments i la motivació de la denúncia són polítics», per tant, exigeix una «resposta política».

El dia següent que el TSJC va confirmar l’anul·lació de d’adhesió de l’Ajuntament de Reus, el govern del consistori va anunciar que presentaria un recurs de cassació a la sentència. La CUP, tot i respectar la decisió, creu que aquesta és una «via morta». Per això, el grup cupaire demana, tant a l’Ajuntament de Reus com a l’AMI compromís i voluntat política per resoldre la situació.

Fernàndez insisteix que el problema no és el pagament de la quota a l’AMI. «El que demanem és que l’ajuntament participi igualment dels espais establerts, així com que faci efectives les decisions i campanyes de l’AMI», i apunta «una decisió que serà consensuada amb l’AMI».

Finalment Fernàndez recorda que tant al mandat anterior com en aquest l’ajuntament ha tingut majoria independentista, per tant, exigeix que es faci efectiva la voluntat popular i democràtica.