La CUP presentarà una moció per prevenir l’abandonament animal al municipi

El Grup Municipal de la CUP demanarà en el proper Ple a l’Ajuntament de Reus que actuï decididament per a prevenir l’abandonament d’animals al municipi. El grup cupaire considera molt greu el problema de l’abandonament d’animals i creu que “s’ha d’afrontar amb contundència”.

Mònica Pàmies, regidora de la CUP a Reus, recorda que la responsabilitat, guarda i tutela dels animals que es troben al terme municipal és de l’Ajuntament, i que aquest hauria de ser el principal interessat en reduir al màxim el nombre d’abandonaments. Pàmies també fa referència als costos de l’abandonament animal: “A més del patiment i mort animal, i el patiment de les voluntàries implicades, s’hi sumen els costos econòmics i els accidents a la via pública, entre altres”.

Per tots aquests motius, el grup cupaire demana tot un seguit d’accions que evitin de manera estructural l’abandonament d’animals. Des de la sensibilització a les escoles i instituts i la integració animal a la ciutat fins demanar les subvencions que ofereix la Generalitat de Catalunya per esterilitzar animals censats i fer campanyes d’informació i conscienciació a tota la ciutadania.

Dies enrere, la Comissió animalista de la CUP de Reus va engegar una campanya de conscienciació a la ciutadania per a fomentar l’adopció responsable d’animals de companyia, atès que durant els dies de Nadal es produeixen més compres d’animals com a regal. Fruit d’aquesta tria, moltes vegades impulsiva i irresponsable, durant la Setmana Santa i l’estiu es disparen el nombre d’abandonaments. En aquest sentit, la CUP de Reus creu que encara hi ha molta feina per fer en relació amb la tinença responsable, la lluita contra l’abandonament i el maltractament animal.