La CUP no participarà al Ple de la “vergonya”

La CUP ha fet públic avui, que després que CiU s’hagi negat a canviar de dia el Ple de demà coincidint amb les mobilitzacions del 21-D, la formació no hi participarà. A més, el diputat Edgar Fernández ha considerat de “vergonya” aquest Ple, on s’investirà Quim Nin com a vice-president primer de la Diputació.

La CUP ha explicat que a la Junta de Portaveus de dimecres passat es va instar a CiU (que presideix el Ple i per tant té la capacitat de modificar-ne la convocatòria), que el Ple s’ajornés en coincidir amb la convocatòria de mobilitzacions del 21-D. Unes mobilitzacions que el propi partit que presideix la Diputació també ha convocat.

Un cop més, la proposta de la CUP no sols no va ser rebutjada per part de CiU, sinó que com ha denunciat el propi diputat Edgar Fernández “ni tant sols va ser analitzada. Un cop més, davant d’una petició de la CUP a la presidència de la Diputació, la resposta és el silenci”.

Però, Fernández encara va més enllà, ja que demà no sols es celebra Ple a la Diputació de Tarragona, sinó que també hi ha Consell Rector d’un organisme autònom i una comissió informativa, quan a l’ordre del dia d’aquesta no hi ha cap punt de debat i votació. És més, Fernández denuncia que “fins i tot la Diputació organitza l’acte de Nadal amb les treballadores, just quan un sindicat ha convocat una aturada als llocs de treball per protestar per la reunió del Consell de Ministres de demà i exigir un sou mínim de 1.200€ mensuals”. Una mesura, que per altra banda, va ser presentada per la CUP i rebutjada aquesta mateixa setmana al ple del Parlament per part del PDeCAT i ERC.

La decisió de la CUP de no participar al Ple de la Diputació, igual com ho ha decidit en d’altres institucions públiques com el propi Ajuntament de Tarragona, respon a la necessitat d’engegar un cicle de mobilitzacions al carrer per tal d’exigir al govern de la Generalitat que faci efectiu el mandat popular de l’1 d’Octubre i posar fi al règim autonòmic intervingut, i amenaçat amb un 155 indefinit, per part de l’Estat espanyol.

Fernández també ha considerat que el Ple de demà a la Diputació de Tarragona és “una autèntica vergonya”, ja que entre els diferents punts de l’ordre del dia, s’hi troba el nomenament de Quim Nin com a vice-president primer de la Diputació de Tarragona. Un càrrec que acumularà al de Diputat delegat de Presidència.

Cal recordar, que al mes de setembre la CUP va denunciar que el govern de la Diputació havia creat aquest nou càrrec per tal que Quim Nin pogués tenir un sou superior al de mer diputat provincial. En sessió plenària el president de la Diputació, Josep Poblet, va justificar la creació d ‘aquest nou càrrec atès que el vice-president primer de la Diputació no podia assumir les funcions d’aquesta figura en ja tenir moltes competències.

Per aquest motiu, Fernández s’ha preguntat irònicament “si el fet que Quim Nin assumeixi els dos càrrecs de forma simultània respon al fet que l’ex-vice-president primer Josep Maria Cruset no tenia prou capacitat per poder-los assumir també, el que plantejaria dubtes sobre la seva capacitat per a presidir el Port de Tarragona, o si en canvi la resposta és que Quim Nin està dotat de poders sobrenaturals que li permeten poder desenvolupar ambdues funcions alhora”.