La CUP proposa al Consell Comarcal avançar en internet i energia als municipis i garantir una gestió directa i transparent dels menjadors escolars

Demà, dimarts 18, a les 4 de la tarda hi ha convocat un Ple ordinari al Consell Comarcal del Baix Camp. En aquesta ocasió, des de la CUP presentem tres mocions per tal que el Consell Comarcal n’impulsi els seus acords:

Fibra òptica

Actualment, la xarxa de fibra òptica no arriba a tots els municipis de la comarca, el que implica un pitjor servei d’internet i més car per a les persones i empreses dels municipis més petits. Per aquest motiu, proposem d’impulsar una Taula per al desenvolupament de les telecomunicacions al Baix Camp, que aprofitant la xarxa troncal instal·lada per la Generalitat faciliti l’accés de tots els pobles de la comarca a la fibra òptica.

Menjadors escolars

La Generalitat de Catalunya està impulsant un decret per tal que el servei de menjador escolar no pugui ser gestionat per la pròpia comunitat educativa, el que suposarà una privatització d’aquest servei a la majoria de centres. Per aquest motiu, i a iniciativa de la campanya SOS Menjadors, demanem al Consell Comarcal que faci arribar una petició de suspensió d’aquest projecte de decret a la Generalitat, per tal que els centres escolars puguin continuar gestionant de forma directa aquest servei als centres.

Impuls de l’Agència Comarcal d’Energia 

Actualment, diferents consells comarcals d’arreu de Catalunya han creat aquesta agència amb una doble finalitat: per una banda, promoure que els ajuntaments adoptin mesures per estalviar energia i optin per l’ús d’energies renovables, i per altra banda, assessorar a la ciutadania per millorar l’eficiència energètica de les seves empreses i llars. En aquests moments, és la Diputació de Tarragona qui està realitzant aquesta tasca, però aquesta només es limita als ajuntaments. Per això, demanem al Consell Comarcal que prengui la iniciativa.

A més a més, la CUP donarà el seu vot favorable a la moció presentada per ERC i PDeCAT per exigir l’alliberament dels presos i preses polítiques. I, també, presentarà els següents precs al govern comarcal:

Precs per accedir a informació

Com que portem mesos esperant que ens donin informació sobre la participació i relació del Consell Comarcal -i les seves empreses- amb la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, així com sobre la gestió dels ajuts econòmics pel manteniment de camins que rep per part de la Diputació, recordarem al Ple que encara se’ns ha de lliurar aquesta informació.

Prec sopar de Nadal

Un any més demanarem que el sopar de Nadal de tots els consellers comarcals -i acompanyants- no el pagui el Consell Comarcal, ja que considerem que és una despesa desproporcionada i que, en tot cas, que cadascú es pagui el seu sopar com a la resta d’empreses i institucions.

Prec sobre el pacte amb el 155

Atès la situació actual del país, demanarem als partits polítics “sobiranistes” que conformen el govern comarcal que trenquin el seu pacte de govern amb el PSC, el qual va donar suport a l’aplicació del 155 de la Constitució, representant un cop d’Estat legal contra la sobirania del nostre poble.

Grup Comarcal de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp
Riudoms, 17 de desembre de 2018