La CUP proposa refer els pressupostos municipals amb la participació de taules sectorials

Els anticapitalistes titllen els actuals pressupostos com “caducs” ja que no contemplen la greu situació derivada de la Covid-19

La CUP de Reus portarà a la reunió amb govern sobre l’Estratègia Municipal per a la Reactivació Econòmica i Social d’aquest dimecres i, conseqüentment, al següent  ple municipal, la proposta de refer els pressupostos municipals. Els anticapitalistes asseguren que uns pressupostos ideats fa més de 6 mesos, no s’ajusten a les noves necessitats sorgides per la crisi de la Covid-19. El regidor Edgar Fernàndez considera que “cal prioritzar la despesa social, garantir una fiscalitat progressiva i polítiques de discriminació positiva abans que el pagament del deute públic ”.

En aquest sentit, Fernández defensa que “cal elaborar uns nous pressupostos treballats i consensuats entre el govern, l’oposició i diferents taules sectorials que abarquin els sectors socials, econòmics i culturals de la ciutat”. En altres paraules, els anticapitalistes plantegen una participació directa de la ciutadania en el pressupost municipal perquè ningú quedi enrere davant la complicada situació que es comença a donar.

La Candidatura creu que cal reforçar les partides destinades a polítiques d’habitatge, estratègies de reactivació de l’economia local i garantir el control sobre els serveis públics municipals. Per últim, defensen una moratòria o suspensió del deute municipal: “cal posar les persones per davant dels interessos financers”, conclou Fernàndez.