La CUP de Reus denuncia la pèrdua de diners públics durant 10 anys en el finançament de l’Edifici Tecnoparc

Tot i la recent rectificació del govern en el refinançament del crèdit, la CUP subratlla que s’han pagat uns interessos «desorbitats» durant molts anys, «un diner públic llençat a la brossa i que no recuperarem»

Davant l’anunciament de l’estalvi de 2,5 milions d’euros amb el refinançament de l’Edifici Tecnoparc per part de l’Ajuntament de Reus, la CUP recorda que aquesta operació s’hauria d’haver fet molt abans i que «portem 10 anys pagant uns interessos desorbitats». En aquest sentit, el grup cupaire esclareix que aquesta rectificació respon a les contínues peticions de la CUP als consells d’administració de Redessa.

Pau Aliagas, membre de l’assemblea de la CUP a Reus i conseller a Redessa retreu que el govern de la ciutat «es vol penjar la medalla per l’estalvi que tindrem a partir d’ara i oblida la gran quantitat de diners públics que hem anat perdent durant molts anys». Concretament, la formació denuncia la pèrdua d’un milió d’euros anuals en interessos desmesurats des del 2011. El conseller dubta que l’operació no s’hagi pogut fer abans i es qüestiona «on han anat aquests diners i amb quines finalitats». En aquest sentit, Aliagas manifesta, «o hi ha interessos ocults o hi ha una incompetència manifesta».

Des de la CUP es recorda que aquest préstec es va aprovar a l’últim ple del mandat 2007-2011, en el qual governaven PSC i ERC. I exclamen, «sembla que ho van deixar lligat i ben lligat». Els cupaires expliquen que, dins la seva tasca fiscalitzadora, des del primer moment es van demanar explicacions però la resposta del govern sempre s’emmarcava en termes legals. «Fins i tot van portar el grup d’advocats Roca Junyent per assegurar-se que això no es pogués canviar». Ara, després d’anys d’insistència, s’aprovarà en ple extraordinari aquest refinançament de préstec amb una operació que permetrà l’estalvi de més de 2 milions i mig d’euros de manera immediata en el pressupost de 2021 i un estalvi de 875.000 euros anuals.