El govern de Reus deixa sense alternativa habitacional a un jove reusenc obligat a abandonar el seu pis

La CUP denuncia que moltes situacions queden invisibilitzades però que darrera de cadascuna d’elles hi ha persones, famílies i vides

La CUP de Reus alerta que un veí del barri del Carme ha quedat al carrer i sense alternatives després d’haver estat desallotjat de cada seva per les afectacions d’un incendi. Segons Edgar Fernández, regidor de la CUP, el jove fa setmanes que dorm dins una furgoneta amb el seu gos, ja que a la pensió Suïssa, única solució oferida pel govern de Reus, no permet l’entrada d’animals de companyia.

El regidor anticapitalista assegura que “el jove reusenc és una víctima més de la manca de planificació i priorització d’un govern municipal que viu a anys llum de la realitat social”. Davant aquest fet, el grup municipal insisteix a denunciar la passivitat i la manca de responsabilitat per part de les tres regidores responsables amb competències. Fernández es pregunta “com és que tres regidores, amb tres equips tècnics i tres partides pressupostàries pròpies, no són capaces de trobar una alternativa i una solució per un pobre noi que ha de fugir corrent d’un incendi a casa seva”.

A més, la Candidatura qualifica de “temeritat” l’acció del govern per permetre deixar persones al carrer amb la situació de toc de queda i no oferir cap altra alternativa a la pensió Suïssa, un espai on, segons Fernández “el govern hi aboca totes les persones amb les quals no sap què fer, independentment de la seva situació, necessitat o possibilitats sorgides d’un pla de treball. Estan convertint la pensió en un abocador de pobres i persones amb problemes”.

Per últim, i en referència als darrers incendis d’aquestes setmanes a Reus, recorden que tant la Regidoria de Serveis Socials com la d’Habitatge estan fent cas omís als avisos i peticions de veïns i entitats amb relació a l’emergència residencial.