La CUP presentarà demà una moció vers la violència masclista i l’afectació de la COVID

La proposta del grup anticapitalista aborda qüestions com l’empadronament, l’habitatge, els serveis socials i l’educació en un context marcat per la pandèmia

El grup municipal de la CUP portarà a ple de demà divendres una moció en contra de la violència masclista. La Candidatura ha presentat 10 acords amb l’objectiu de «proporcionar una adequada protecció a les dones, així com l’atenció necessària i la reparació a tots els nivells». Concretament, la proposta aborda qüestions com l’empadronament de dones migrades, l’habitatge i els serveis socials, així com l’educació en la prevenció de la violència masclista i la deconstrucció de la normativitat de gènere.

En l’exposició de motius, el grup anticapitalista destaca que la pandèmia ha agreujat els nombre de casos de violència masclista. Una de les raons, segons asseguren, és l’aïllament social que suposa el confinament. A més, la COVID «també ha augmentat la situació de precarietat de moltes dones, fet que fa més difícil trencar amb el maltractament», argumenten.

La moció s’emmarca dins la commemoració del 25N, Dia per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, encara que, des del grup anticapitalista s’assegura que «les mesures s’han d’aplicar de manera transversal i durant tots els dies de l’any». En aquest sentit, la CUP de Reus lamenta que «sovint el govern se suma a manifestos i declaracions per la causa però hi manquen accions reals al darrere». Finalment la Candidatura insisteix en la urgència de les mesures, destacant que «la situació s’ha vist agreujada per la pandèmia».

 

Consulta la moció presentada aquí: