La CUP alerta que el conflicte laboral de Reus Transport Públic pot esclatar a pocs dies de l’inici del curs escolar

La formació anticapitalista lamenta la passivitat de la direcció de l’empresa municipal i avisa que “cal actuar per tal que no esdevingui en un conflicte més greu”

Conciliació horària familiar, un horari i quadrants acordats, lavabos disponibles per als conductors o transparència en les nòmines. Aquestes són alguns dels drets laborals que els treballadors de Reus Transport Públic reclamem des d’inicis d’any. La regidora de la CUP Mònica Pàmies explica que «el fet que l’empresa demani als treballadors recuperar les hores que no s’han fet durant el confinament ha fet esclatar el conflicte».

La regidora també ha explicat que durant les darreres setmanes el comitè d’empresa ha intentat reunir-se sense èxit amb diferents agents responsables. «Tant el gerent de l’empresa, el Sr. Adserà, com el cap de recursos humans, el Sr. Escoda, no els van atendre», reclama. Segons Pàmies, el comitè d’empresa hauria intentat contactar amb l’alcalde Pellicer, absent per vacances, quan era alcalde accidental Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans, que tampoc els va atendre. La cupaire alerta que el malestar entre els treballadors ha anat augmentant i afegeix, «un conflicte que pot esclatar en un moment delicat com és l’inici del curs escolar».

Pàmies denuncia, a més, que des del Consell d’Administració no s’hagi fet cap traspàs d’aquesta problemàtica i que fa mesos que s’hauria d’haver convocat una reunió. En clau propositiva, la regidora demana una convocatòria urgent d’un Consell d’Administració monogràfic on hi participi directament el comitè d’empresa i pugui exposar el conflicte. També demana una major transparència de les decisions que se’n derivin cap els treballadors i apunta, «creiem que hi ha un greu problema de comunicació entre la direcció i la plantilla». Finalment, Pàmies demana que s’hi estableixin uns quadrants i horaris clars acordats entre els treballadors, que és una de les principals peticions dels conductors de l’empresa.