La CUP de Reus vol garantir l’accés al subministrament d’aigua a persones amb risc d’exclusió social i pobresa energètica

El grup municipal també proposa la creació d’una Comissió Especial de Treball d’emergència social a la ciutat

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus presentarà al proper ple municipal del 28 de setembre una moció per modificar el Reglament d’Aigües de Reus amb la intenció d’evitar talls en el subministrament a persones en situació de risc d’exclusió social i pobresa energètica. La proposta sorgeix després que l’empresa municipal Aigües de Reus tallés el subministrament a les 12 famílies en situació de vulnerabilitat durant aquest estiu. La CUP també exigeix la creació d’una Comissió Especial de Treball d’emergència social a Reus i la convocatòria d’un ple municipal extraordinari sobre l’emergència sanitària, ambdues propostes motivades per l’allau de casos que aquest estiu s’han donat i no han trobat resposta del govern municipal.

El grup municipal posa èmfasi en el fet que l’Ajuntament hauria de garantir el dret als serveis bàsics a les persones més vulnerables i no tallar el subministrament en aquests casos. «Encara més, en una situació de pandèmia, en ple estiu i amb menors a càrrec», subratllen els cupaires.

El regidor de la CUP, Edgar Fernàndez, explica que el sistema públic de protecció social «es mostra, de nou, incapaç de donar sortida a la majoria de situacions». En aquest sentit, el regidor critica que el govern municipal no ofereixi un pla de treball individualitzat a les persones i que la majoria de solucions per part del consistori sigui oferir allotjament a diferents pensions i hostals de la ciutat durant uns dies. Davant aquesta situació Fernàndez reitera que «no totes les persones amb situació de vulnerabilitat tenen el mateix origen, i per tant, no totes les persones necessiten la mateixa intervenció».