La CUP guanya el recurs contra l’ordenança de civisme

El TSJC ha anul·lat els articles de l’ordenança que sancionen la “mendicitat” a Reus. La CUP exigeix que s’abandonin aquestes “pràctiques punitives” i destinin els diners públics a polítiques socials.

La CUP ha acusat una altra vegada el govern de l’Ajuntament de Reus de “perseguir sistemàticament la pobresa” i ha exigit que abandonin aquestes “pràctiques punitives” i destinin els diners públics a polítiques socials. El regidor de la formació anticapitalista, Edgar Fernàndez, ha explicat en roda de premsa que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha resolt favorablement el recurs que va presentar la CUP a diversos articles de l’ordenança de civisme de Reus que sancionen la “mendicitat”.

Fernàndez ha fet especial èmfasi en què la sala contenciosa anul·la l’article 18 de l’ordenança que disposa que “No està permesa la mendicitat dins del conjunt del terme municipal“. Així mateix, ha denunciat que “el govern de Reus destina més temps i recursos en perseguir la pobresa que en millorar l’atenció social a les persones més vulnerables“.

Després d’aquest nou revés judicial a l’Ajuntament de Reus – recordem que la primera ordenança de civisme va ser anul·lada en la seva totalitat -, la CUP exigeix un debat polític “serè i profund” per convertir “aquest marc punitiu en una nova ordenança de Convivència, amb els programes necessaris i el reforç de la Unitat de Mediació de la Guàrdia Urbana”.

Reus, 8 d’octubre de 2019