La CUP exigeix al govern municipal un posicionament “ferm” en defensa de l’educació pública

La formació presentarà al ple de divendres una moció per la creació d’un Pla Educatiu de Ciutat que afronti les desigualtats en les escoles del municipi i una proposta en defensa de la ILP d’Universitats

La CUP de Reus ha presentat avui les seves propostes al ple ordinari del pròxim 20 de setembre: dues mocions que giren al voltant de la defensa de l’educació pública. En primer lloc, la candidatura de l’esquerra independentista ha elaborat una moció per la creació d’un Pla Educatiu de Ciutat participat per tots els agents de la comunitat educativa que, entre d’altres coses, abordi la remodelació de la zonificació escolar i emprengui mesures per fer front a la segregació entre centres educatius.

Marta Llorens, portaveu del grup municipal, assegura que “ens pertoca, com tantes vegades hem fet, exigir a l’Ajuntament que garanteixi l’equitat entre els nostres infants a les aules”. Aquesta demanda la dirigeix expressament al nou regidor d’Ensenyament del govern municipal, Daniel Recasens, a qui exigeix “fer valdre el republicanisme del seu partit en defensa de l’educació pública”.

D’altra banda, la formació ha presentat una proposta de resolució en nom de la plataforma promotora de la Iniciativa Legislativa Popular per la rebaixa del 30% de les taxes públiques d’universitats. Oriol Sales, portaveu de la ILP a la Universitat Rovira i Virgili, ha agraït a la CUP “fer d’altaveu de les demandes socials” i ha assenyalat que “tant el ple de l’Ajuntament de Reus i el Parlament de Catalunya han de comprometre’s a fer prosperar aquest text, legitimat per més de 50.000 signatures ciutadanes”.

Aquesta ILP persegueix l’aplicació de la rebaixa dels preus de matrícula de les universitats públiques, aprovada el 2016 a la cambra catalana. “Els preus de matrícula actuals dificulten l’accés a les classes populars a l’educació superior i això ho ha d’assumir l’administració”, clama Sales.

La CUP denuncia les maniobres del govern amb la nova licitació de la brossa

Marta Llorens ha lamentat que ens “hàgim d’assabentar per la premsa del calendari del govern amb la nova licitació del servei de recollida de la brossa, una informació que hem reclamat al ple diverses vegades“. La regidora de la CUP es referia a una notícia apareguda aquest dissabte d’una reunió de l’alcalde Carles Pellicer amb el president del comitè d’empresa d’FCC, Miguel Pérez, i el secretari general de sanejament urbà de la UGT, Ángel Martín de Sande.

“Volem saber el motiu pel qual l’alcalde es reuneix amb el comitè d’una empresa que pot ser concursant de la nova licitació, i exigim dates concretes de quan s’iniciarà aquest procés”, ha exigit Llorens. La CUP ja va denunciar durant la negociació de la pròrroga forçosa de la recollida de la brossa en mans d’FCC – el desembre de 2018 – que la nova licitació no estava preparada.

Reus, 19 de setembre de 2019