La CUP insta la Diputació a protegir el patrimoni públic i a arreglar les carreteres del Delta de l’Ebre

El Grup Polític de la CUP a la Diputació de Tarragona, presentarà demà al Ple de la Diputació dues mocions, el màxim que li permet la presidència. Per una banda, instarà a la Diputació a intercedir en el conflicte de les immatriculacions de l’església, ja que l’Arquebisbat de Tarragona és l’únic de Catalunya que s’ha negat a fer públic les propietats que s’ha autoatorgat. Per altra banda, demanarà que la Diputació assumeixi la gestió dels camins municipals del Delta, ja que entén que és una contradicció potenciar el turisme en aquella zona davant el mal estat de les carreteres. Per últim, també votarà a favor de la moció presentada per ERC per oposar-se a la construcció d’un abocador a Riba-roja (la Ribera d’Ebre).

La CUP obrirà el punt de l’ordre del dia de mocions al Ple votant favorablement a una moció d’ERC en rebuig al projecte de construcció d’un macro abocador a Riba-roja (la Ribera d’Ebre). Una moció que ja s’ha aprovat al Consell Comarcal i a diferents ajuntaments de la comarca.

D’aquesta manera, la CUP no sols pretén que la Diputació s’oposi a aquest projecte, sinó també “que es doni suport públic a la Plataforma Ribera Digna, que també planteja la problemàtica de la radioactivitat al pantà de Flix, qüestió que la CUP ja va plantejar al Ple de la Diputació l’any 2016, així com del macro abocador ja existent des de fa dècades al municipi de Tivissa. Així com també, planteja una reconversió del model productiu a la comarca, per tal que aquest sigui respectuós amb la comarca, i especialment, que impliqui un model social i econòmic de futur per a la seva gent”, ha destacat el diputat provincial Edgar Fernández.

La primera de les dues mocions que presenta la CUP al Ple, tracta sobre les immatriculacions que l’Església catòlica ha realitzat al registre de la propietat des de 1998 a 2015, apropiant-se de propietats rústiques, urbanes i immobles de particulars i institucions públiques. En la pròpia moció s’explica, com a exemple, el cas del campanar de Benicarló (el Baix Maestrat) immatriculat pel Bisbat de Tortosa, tot i que aquell ajuntaments ha invertit milers d’euros públics en el seu manteniment.

A més, Fernández ha posat l’accent en el fet que “l’Arquebisbat de Tarragona és l’únic de tot Catalunya que s’ha negat a fer públic quines són les propietats que ha immatriculat causant un greuge tant a particulars com a ajuntaments”. Per aquest motiu, al CUP demanarà a la Diputació que faci d’intermediària amb l’Arquebisbat i el Registre de la Propietat, per tal que els legítims propietaris puguin emprendre accions legals al respecte.

La segona i darrera de les mocions, insta la Diputació a realitzar un Pla Zonal de carreteres per al Delta de l’Ebre. La motivació d’aquesta moció és doble: per una banda, el Delta presenta un estat de les seves comunicacions terrestres més que qüestionable, posant com a exemple el camí municipal que va fins a la Punta del Fangar, i per altra banda, la Diputació està destinant milers d’euros en promocionar turísticament aquella zona. Segons Edgar Fernández, “això representa una contradicció, ja que les infrastructures de la zona no estan preparades per un augment del volum de visitants”. Per això cal, al parer de la CUP, que totes les polítiques segueixin una mateixa lògica i coherència.