La CUP de Reus surt novament en defensa de l’escola pública en el període de preinscripcions

«La segregació escolar es combat fent una aposta clara i massiva per l’escola pública, garantia de cohesió social» ha dit Marta Llorens, en el marc d’una proposta de resolució que demanarà al Departament d’Ensenyament la integració dels centres concertats a la xarxa pública.

La CUP de Reus defensarà al ple municipal del 4 de març una proposta de resolució que insti el Departament d’Ensenyament a obrir un procés per tal d’integrar els centres educatius concertats a la xarxa pública de Catalunya «en un període de deu anys». Aquesta proposta per «desconcertar l’educació pública» rau en el consens de la comunitat educativa expressat a la ILP d’Educació del 2016.

Al municipi de Reus hi ha 19 centres públics d’infantil i primària, i 10 centres privats amb concert educatiu amb la Generalitat de Catalunya. «Sabem quina és la situació de greuge entre escoles públiques i concertades en termes d’admissió d’alumnat» ha dit Marta Llorens, portaveu de la CUP, en el registre de la proposta de resolució.

«La segregació escolar s’ha convertit en un dels problemes principals de l’educació a Catalunya. En un país amb un índex de pobresa infantil del 30%, reduir recursos públics a favor de l’escola privada és una praxi vergonyant: més quan s’està incomplint l’estàndard d’inversió que marca la Llei d’Educació de Catalunya, un 6% en ensenyament» ha denunciat Llorens.

Per tot això, la CUP defensa que la segregació escolar «es combat» apostant per l’escola pública, «garantia de cohesió social, riquesa i diversitat». A Reus, la situació de segregació escolar al municipi s’ha fet palesa en l’Estudi sobre l’Equitat Escolar de l’Ajuntament de Reus: un desequilibri d’admissió d’alumnat, en qüestió d’origen i realitat socioeconòmica, que afecta a la pública però sobretot a la xarxa concertada.

Reus, 27 de febrer de 2019

Consulta la proposta aquí