L’Esquerra Independentista denuncia el desplegament de l’exèrcit a Reus

Aquest matí s’ha alertat de la presència de membres de l’exèrcit espanyol fent tasques de desinfecció a la comissaria de la Policia Nacional

Amb la declaració de l’estat d’alarma, el govern espanyol ha desplegat l’exèrcit per realitzar tasques de desinfecció de diferents infraestructures com aeroports, centres mèdics o edificis públics. Aquest matí, la Unitat Militar d’Emergència s’ha desplaçat als carrers adjacents a la comissaria de la Policia Nacional de Reus per desinfectar-ne les diferents seus ubicades al carrer General Moragues i al carrer Gaudí.

El moviment independentista considera que desplegar l’exèrcit no és necessari i s’hauria de recórrer a empreses del territori disposades a realitzar les tasques de neteja o, en darrera instància, als diferents cossos de bombers existents. De la mateixa manera, els anticapitalistes denuncien la passivitat del govern català davant el desplegament militar i les diferents situacions viscudes les últimes setmanes. 

La seva presència novament representa una clara provocació i un rentat d’imatge del cos, que ha aprofitat la situació excepcional que estem vivint per treure pit de l’execució de tasques humanitàries. Una manera per justificar la seva despesa anual i augmentar la seva popularitat entre la ciutadania. Davant d’aquest escenari, les organitzacions de l’Esquerra Independentista reclamen la retirada de l’exèrcit de Reus i dels Països Catalans i destinar la despesa militar a sanitat, habitatge i polítiques socials.