La CUP demana presentar 4 mocions en resposta a la Covid-19

La Candidatura reclama debatre les seves propostes al plenari davant el període d’excepcionalitat i la importància de donar resposta a les noves necessitats socials i econòmiques 

La CUP de Reus demana que al pròxim ple dia 30 de abril pugui presentar fins a 4 mocions per fer front a l’actual situació d’emergència -actualment el límit és de dues mocions per grup-. El regidor Edgar Fernàndez remarca que “s’han dut a terme dos plenaris extraordinaris en relació a la situació d’emergència sanitària però cap on poder debatre propostes per encarar la nova situació social i econòmica que s’obre amb les conseqüències de la pandèmia que estem patint”.

En aquest sentit, els anticapitalistes reclamen responsabilitat al govern i no excloure les propostes  de l’oposició ni el paper dels agents socials, veïnals i polítics del municipi. Fernández assegura que “si no es fa una gestió de la nova crisi des de la complexitat i tenint en compte totes les necessitats, massa gent quedarà enrere. Tenim una immensa responsabilitat col·lectiva”. 

Posant en valor les reunions amb el regidor d’Empresa i Ocupació i amb la voluntat de treballar-hi a mig i llarg termini, exigeixen posar més èmfasi és en relació a un pla de xoc social, blindar el comerç de proximitat i potenciar les treballadores en règim d’autònom. Els cupaires també reivindiquen la creació d’una Taula Sectorial dedicada a l’economia social on poder crear sinergies entre els diferents sectors econòmics de la ciutat i les comarques del Camp.