Mariona Quadrada denuncia vet de CiU a la moció de suport a la Declaració 9N

La regidora de la CUP a l’Ajuntament de Reus, Mariona Quadrada, ha penjat avui per vint-i-sisè dia l’estelada a la Diputació de Tarragona. Quadrada ha denunciat que tot just en la Junta de Portaveus d’avui celebrada a la Diputació, CiU manté el vet a la moció presentada per la CUP per donar suport al a Declaració del Parlament del 9N escudant-se en que el secretari encara no ha tingut temps de fer l’informe al respecte.

Avui, la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Reus Mariona Quadrada, ha estat l’encarregada de penjar per vint-i-sisè dia consecutiu l’estelada la Diputació de Tarragona, la qual és retirada cada nit per ordre del president Josep Poblet.

Precisament avui, s’ha realitzat la Junta de Portaveus de la Diputació de Tarragona en la que els grups polítics presenten les mocions que volen debatre al Ple, el qual està previst per al proper dimecres 23 de desembre.

El diputat de la CUP David Vidal, ha presentat de nou la proposta de debat sobre la moció de suport a la Declaració del Parlament del passat 9 de Novembre. El portaveu de CiU ha dit que la moció no es podrà debatre al proper Ple, ja que un mes després que es presentés per primer cop, el secretari encara està fent l’informe jurídic sobre la moció.

Quadrada ha recordat que “aquesta moció es va aprovar ahir al Consell Comarcal del Baix Camp amb els vots de la CUP, ERC i CiU i amb un informe fet en una setmana pel secretari del Consell, així que demanem a Convergència que no fiqui excuses tècniques quan el problema és que no tenen voluntat política perquè aquesta moció es pugui debatre al Ple de la Diputació”.

La mateixa sort ha patit la moció registrada fa un mes per la CUP demanant que la Diputació pagui els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, en lloc de fer-ho a l’Agència Tributària espanyola. El portaveu de CiU ha dit que el secretari també continua treballant en l’informe corresponent, quan aquesta moció ja s’ha aprovat -presentat amb el mateix termini- a la Diputació de Barcelona i Girona, i en breu, s’aprovarà a Lleida.