“No ens limitem a repartir subvencions”

Ahir vam dir un ‘no de denúncia’ als pressupostos del Consell Comarcal acompanyat de certs dubtes sobre la legitimitat democràtica d’aquesta institució. La CUP estem exclosos dels consells d’administració de les empreses, fet que ens exclou del 70% d’un pressupost global que ascendeix a 45.443.499,37€.

En segon lloc, també se’ns ha exclòs del procés de redacció dels pressupostos. Entenem que no estem al govern, però nosaltres no entenem l’oposició com una fiscalització i crítica automatitzada. La CUP podem sumar i aportar molt si se’ns permet treballar conjuntament. A més, havent format un govern ben rocambolesc format pel mantingut grup comarcal de CiU juntament amb el PSC, ERC, el PP i Ara Reus…  no entenem el motiu per haver-nos exclòs. Bé, sincerament ens preguntem si fins i tot algun portaveu dels grups comarcals que hi votarà a favor ens sabria explicar aquests pressupostos.

En tercer lloc, s’estan aprovant uns pressupostos sense que s’hagi iniciat el treball de redacció del nou Pla d’Actuació Comarcal. Però encara més: havent aprovat la pròrroga d’un Pla que no és del mandat anterior, sinó del de 2007! Segons quin anàlisi, quina diagnosi, quines prioritats proposen destinar 350.000€ en dos anys al Pla de Foment Turístic en lloc de fer-ho a polítiques socials, a millora de comunicacions…? Més: s’augmenta un 1646,6% el capítol d’inversions i el govern no ens ha explicat ni consultat ni consensuat a on destinar-les? I més de la meitat d’aquests diners van al Pla Turístic que encara no hem vist!

Per últim, volem plantejar una altra reflexió. La CUP aposta per la prestació i propietat pública dels serveis públics. És per això, que si bé avui denunciem la nostra exclusió en la participació dels òrgans de govern de les empreses públiques que presten serveis a la nostra comarca, volem mostrar el nostre compromís -que ja hem començat a treballar- per tal de recuperar la titularitat pública complerta d’aquestes empreses i per tal que la gestió d’aquestes esdevingui exemplar perquè en d’altres municipis on aquests serveis estiguin privatitzats, la ciutadania en pugui recuperar el control, siguin més barats, més eficients, els treballadors tinguin millors condicions… i hi hagi més transparència.
Des del grup comarcal de la CUP, ens oferim una vegada més a treballar conjuntament i a demostrar que la política supramunicipal no es redueix a repartir subvencions.

 

Edgar Fernández, regidor de la CUP a Reus, conseller comarcal del Baix Camp i militant d’Endavant-OSAN.