Mariona Quadrada: “La CUP ha de ser el mirall de l’independentisme”

Mariona Quadrada, candidata de la CUP per la demarcació Tarragona al 10N, ha ofert aquest matí una roda de premsa per presentar l’acte central de campanya davant dels jutjats de Reus. S’ha convocat en aquest espai precisament perquè “hauria de representar la justícia, però representa tot el contrari”.

Quadrada ha explicat que un dels motius pels quals la CUP es presenta als comicis espanyols és per forçar l’Estat cap a una amnistia total, des de les persones represaliades per reclamar la independència fins a les que defensen el dret de vaga, o qualsevol dret polític o social, com l’habitatge per a tothom.

La CUP ha de forçar l’Estat cap a una amnistia total, des de les persones represaliades per reclamar la independència fins a les que defensen el dret de vaga, o qualsevol dret polític o social.

Mariona Quadrada

En aquest sentit, la candidata cupaire ha lamentat les detencions arbitràries i deshumanitzades que estem vivint, a persones preses per la seva ideologia. Quadrada sent que l’Estat “ha creat un argumentari-mentida basat en la violència, una manipulació dels fets”.

Per això, Quadrada defensa que la CUP ha de ser de mirall per l’independentisme, per tal d’assenyalar a aquells que facin algun tipus de pacte amb les forces opressores. A més, la CUP ha de ser un instrument de denúncia a les polítiques totalitàries, per tal de fer fora a tota la violència estructural de la societat, explica Quadrada. També ha de servir per buscar actors socials i polítics que se sentin part d’una esquerra transformadora i rupturista i que fins ara hagin estat orfes. Tot això, la CUP ho farà posant pals a les rodes, tal com diu el seu lema, essent ingovernables.